30 Eylül 2010 Perşembe

Bulls İlk Şampiyonluğunun 20.Yılını Kutluyor


Yeni sezona yeni hedeflerle girecek olan Chicago Bulls'ta bu sezonun bir başka önemi daha var. Aslında en önemlisi diyebiliriz...

Bu sezon, Chicago Bulls tarihindeki kazanılan ilk şampiyonluğun 20.yılı kutlanacak. Yani Michael Jordan önderliğinde iki kere yapılan three-peat'in ilkinin başlangıcı olan şampiyonluğun 20.yılı. Bulls da bu durumu onurlandırma kararı aldığını duyurmuş bugün. Onurlandırmak adına yapılacak ilk şey ise formalarda sağ üst köşeye 20.yıldönümü logosu eklemek olacak. Ardından 12 Mart 2011 günü Utah Jazz maçının devre arasında bir seremoni düzenlenecek ve Michael Jordan, Scottie Pippen, John Paxson, Stacey King ile o kadroda yer alan diğer isimler onurlandırılacak. Kutlamalardan en ön plana çıkacak olanı da bu olacaktır çünkü hatırlayanlarınız varsa Michael Jordan'lı Bulls, son iki şampiyonluğunu da Utah Jazz'ı yenerek kazanmıştı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Hall Of Fame'e katılan, namı değer Michael Jordan'ın sağ kolu Scottie Pippen da konu ile ilgili yayınladığı bir bildiride, "Yaşadığım 6 şampiyonluktan ilkinin değeri en büyük " diyor ve ekliyor: " Bu harika anıları yeniden yaşamak için 12 Mart'ta takım arkadaşlarımla yeniden biraraya gelmek için sabırsızlanıyorum"

Chicago Bulls, tarihindeki ilk şampiyonluğu, finalde LA Lakers'ı 5 maçta geçerek kazanmıştı.

Kobe Avrupa'da Da Aynı



Bu yıl Çin'de forması en çok satılan NBA oyuncularının belli olmasın ardından, Avrupa kıtasında da bu liste belli oldu. Çin'de üst üste dördüncü yıl forması en çok satan NBA oyuncusu olmayı başaran Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, bu sefer de Avrupa kıtasında üst üste üçüncü kez bu başarıyı yakaladı. LeBron James ise Çin'de olduğu gibi burda da Kobe Bryant'ın hemen arkasından, 2.sıradan listeye girmeyi başardı.

Listede Türk oyuncular, Hedo Türkoğlu ve Ersan İlyasova yine yok. Acaba neden diye bir kendimize sormak lazım...

2009-10 Sezonunda Avrupa'da Forması En Çok Satanlar:
1- Kobe Bryant, Lakers
2- LeBron James, Cavaliers
3- Dwyane Wade, Heat
4- Pau Gasol, Lakers
5- Kevin Garnett, Celtics
6- Andrea Bargnani, Raptors
7- Jose Calderon, Raptors
8- Dwight Howard, Magic
9- Dirk Nowitzki, Mavericks
10- Tony Parker, Spurs
11- Danilo Gallinari, Knicks
12- Joakim Noah, Bulls
13- Chris Paul, Hornets
14- Paul Pierce, Celtics
15- Carmelo Anthony, Nuggets

Phoenix Suns 2010 Offseson Hamleleri & Kadro Derinliği


NOT: Dwyane Jones, yapılan takas sonucu Raptors'a gitmesinin ardından takım tarafından serbet bırakıldı ve Suns onu serbest oyuncu konumundayken yeniden kadroya kattı.

KADRO DERİNLİĞİ
PG - Steve Nash, Goran Dragic
SG - Jason Richardson, Josh Childress
SF - Grant Hill, Jared Dudley
PF - Hedo Türkoğlu, Earl Clark
C - Robin Lopez, Hakim Warrick

Yao Ming Sakatlandı



Houston Rockets'ın Çinli pivotu Yao Ming, hazırlık kampının dünkü ayağında yapılan idmanda sağ ayak bileğinden sakatlık geçirdi. Ancak önemli bir sakatlık değildi. Aslında bundan daha da önemlisi, bu sakatlığı, ameliyat olmasına ve koskoca bir sezon kaçırmasına neden olan sol ayak bileğinden yaşamamış olmasıydı. Zaten bu bahsettiğim sakatlığı yüzünden kariyeri bitme noktasına gelmişti ve şimdi devam edebilecekken bu tür bir sakatlık daha yaşaması artık kariyerinin sonu geldi dememize sebep olabilirdi.

Sakatlandıktan sonra yapılan testler sonucunda ameliyat gerektirecek kadar önemli bir sakatlığı olmadığı anlaşılan Yao Ming, " Durumum kötü değil. Yarın geri döneceğim. " derken, koç Rick Adelman'ın haftanın geri kalanında Ming'i daha çok kullanabilmek adına ona bir günlük izin vereceği söyleniyor.

29 Eylül 2010 Çarşamba

Houston, Brooks'la Hâlâ Görüşmemiş


Geçtiğimiz sezon büyük bir geliştirme gösteren ve bunun sonucu olarak yılın en çok gelişme kaydeden oyuncusu ödülünü kazanan genç point guard Aaron Brooks, takımı Houston Rockets'tan hâlâ kontrat uzatmak için bir görüşme teklifi almamış.

Bu konudan yakınan Brooks, " Stresli bir durum. Bu yaz birşey yapabilliriz diye umuyordum ancak olmadı. Yine de burdayım " derken, " Bunu anlıyorum ancak beni rahatsız ediyor. " diye ekledi.

Görüşmelerin yapılmamasının sebebi olarak CBA(NBA'in toplu iş sözleşmesi)'nın bu sezonun ardından bitecek olması söyleniyor. Morey de bu yüzden uzatma yapmadıklarını belirtiliyor. Ancak şunu da eklemek gerekir ki Brooks'un yedeği Kyle Lowry, bu yaz Rockets ile yeniden imzaladı ve artık Brooks'tan daha fazla kazanıyor. Lowry bu yeni kontratında 4 yıl için 23.5 milyon dolar kazanacak v önümüzdeki sezon yeni kontratının ilk yılında 5.25 milyon dolar kazancak. Lowry ile imzalayan takımın Brooks ile de imzalaması lazımdı ama artık önümüzdeki yazı bekleyeceğiz büyük ihtimal.

İki ekleme daha yapayım; 1-Aaron Brooks önümüzdeki sezon 2.016.692 milyon dolar kazanacak.
2- Rockets'ta önümüzdeki yaz serbest kalacak isimler arasından Yao Ming, Shane Battier, Jared Jeffries ve Chuck Hayes de var.

Yeni Sezon Anketleri(3.Bölüm)











28 Eylül 2010 Salı

Phoenix Suns 2010 Hazırlık Kampı


NBA'de takımların hazırlık kampı dönemi yavaş yavaş başladı.. Takımım Phoenix Suns'ın kamp dönemi de bugün başladı. Yaklaşık bir hafta kadar sürecek hazırlık kampı boyunca garanti olmayan kontratla kampa katılan üç oyuncu takımdaki kadrodan geriye kalan bir kişilik boş yer için savaş verecek. Tabi onların dışında takıma bu yaz katılan yeni isimler - Hedo Türkoğlu, Hakim Warrick, Josh Chilldress, Gani Lawal , Matt Janning - de Suns'ın temposuna ayak uydurabilmek adına bir hazırlanma döneminden geçecek.

Unutmadan; Chucky Atkins, Zabian Dowdell ve Garret Siler ise Phoenix Suns'ın hazırlık kampı için garanti olmayan kontrat imzaladığı isimler oldu. Bu isimler 3 Ekim'e kadar kadro mücadelesi verecekler.


Phoenix Suns 2010 Hazırlık Kampı Kadrosu
#17 Chucky Atkins G
#1 Josh Childress F-G
#55 Earl Clark F
#4 Zabian Dowdell G
#2 Goran Dragic G
#3 Jared Dudley F
#8 Channing Frye C
#33 Grant Hill F
#22 Matt Janning G
#0 Dwayne Jones F-C
#31 Gani Lawal F
#15 Robin Lopez C
#13 Steve Nash G
#23 Jason Richardson G
#20 Garret Siler C
#19 Hedo Turkoglu F 
#21 Hakim Warrick F

Hedo ve Chilldress Medya Gününde Konuştu



Soru: Seninle ilgilenen 6-7 takım vardı ancak sen Phoenix'i seçtin, özellikle de derin bir kısa forvet rotasyonu olan bir takım olmasına rağmen. Senin için iyi bir seçim oldu mu?
Josh Chilldress: Bence iyi bir seçim oldu çünkü çok yönlü bir oyuncuyum ve eğer iki numarada oynamam gerekirse, oynayabilirim. Ayrıca, Phoenix'in oyununu izlerken hep zevk alıyordum ve hep bu takıma uygunum diye düşünüyordum.

Soru:  Senin için neden iyi bir seçim oldu? 
Hedo Türkoğlu: Nedeni "oynamak". Bana takas olacağımı, para alacağımı söylediklerinde, "Lütfen yapın. Parası önemli değil. Deneyin ve bu takımın parçası olmama izin verin" dedim... Burada oynamanın eğlenceli olacağını ve buranın iyi bir seçim olacağını düşündüm. Anlaşma gerçekleştiğinde sevindim. Şimdi ise burada olduğum için mutluyum.

Soru: Geçtiğimiz üç yılda altı maç kazandıran basket attın. Birçok taraftar şunu merak ediyor: Amare Stoudemire'ın New York'a gitmesiyle birikte son çeyrekte Steve Nash ile olacağınız için oyun kurucu kim olacak? ve maç sonlarındaki durum ne olacak?
Hedo Türkoğlu: Uzun bir süredir profesyonelim ve kendime güveniyorum. Ayrıca, o durumda benim kullanmamı isterlerse bunun için hazırım. Ama Steve Nash gibi iyi oyunculara sahibiz. Onunla oynayacağım için çok memnnunum. Umuyorum ki Phoenix'e maçı kazandıracak basketler bulacağım.

Soru: Hedo, Run&Gun için hazır mısın?
Hedo Türkoğlu: Olmak zorundayım. Bu hazırlık kampı bana yardımcı olacak. Birlikte nasıl oynayacağımızı göreceğiz ve kendimi hazır tutmaya çalışacağım. Özellikle gözlerimi Steve Nash'in üzerinden ayırmayacağım. Kimse topu nereye atacağını tahmin edemiyor, buna hazır olmalıyım. Umuyorum ki takım adına en iyisi için yardımcı olacağım.

NOT:Dinleyerek çevrilmiştir... 

NBA Elite 11 Ertelendi



Hookshot Bug

Jesus Bug

Son yıllarda NBA oyunlarındaki üstünüğünü 2K Sports'a kaybeden EA Sports'un, yeni adıyla yayınladığı NBA Elite 11(Eskiden Live idi)'de gülünç bir hata ortaya çıktı. Oyunda üçlükten bir oyuncuyla hook atışı yapabiliyorsunuz, bir de isabet de kaydediyorsunuz. Ayrıca oyunda bir başka da "Jesus Bug"... Gerçi bu hata demoda sadece... Onun da videosu hemen üstte...

Bu gibi sebepler yüzünden NBA Elite 11'in çıkış tarihi ertelendi... EA Sports başkanı Peter Moore da kendi blogunda, "NBA Elite 11 henüz hazır değil ve gelecek ay oyunu piyasaya sürmeye karar verdik. İyi ir basketbol deneyimi sunana kadar çalışmalara devam edeceğiz" diye yazdı.

Artık bir ay sonra Elite 11'i görebiliriz herhalde... Neyse, sizi o güzel videolarla baş başa bırakıyorum...

27 Eylül 2010 Pazartesi

Phoenix Suns'ın Yeni İsimlerinin Forma Numaraları

 
Phoenix Suns'ın bu yaz hareketli bir dönem geçirdiğini söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak yapılan transferler, draftlar derken takıma birçok yeni isim katıldı. İşte yeni katılan isimlerin kullanacakları forma numaraları:

#1 Josh Childress
#19 Hedo Türkoğlu
#21 Hakim Warrick
#31 Gani Lawal
#22 Matt Janning

1 numaralı formanın eski sahibi Amare'yi özleyeceğiz ama mücadeleye devam...

Melo Medya Gününde Konuştu



Son günlerde sıkça adı ciddi şekilde dört takımlı takas söylentilerine karışan Carmelo Anthony, hazırlık kampındaki medya gününde basının sorularını yanıtladı..

" Asla takasımı istediğimi söylemedim ama yine de ortada birçok söylenti var. Opsiyonları açık tutuyorum.7 yıldır bir Nugget'ım, kariyerime başladığım yer burası. Yarın da aynı şekilde devam edeceğim. Sezon sonunda takımımla, Nuggets'la oturup konuşacağım. "

Bu açıklamalardan sonra kalacakmış gibi gelebilir ama şahsen gitme ihtimalini oldukça yüksek tutuyorum. Sonuçta önümüzdeki 24 ya da 48 saat içinde bu dört takımlı takas bitebilir deniyor... Bekleyip göreceğiz...

Dampier Miami'ye Gitmedi, Fesenko Utah'ta Kaldı


Charlotte Bobcats'in serbest bıraktığı gün büyük çoğunluğun Miami'ye gider bu adam dediği Eric Dampier, Miami Heat ile gitmiyor. Ne oldu bilmiyorum ama hep ilk seçenek olan Miami artık olasılıklar arasında yok. Rockets ile görüştüğünü doğrulayan Dampier, geçtiğimiz gün bir röportajında ilgilenen takımlarla ilgili şöyle diyor: " Milwaukee, Toronto, Portland ve bir takımla daha görüştüm. İlk sırada yer alan bir takım yok. Acele etmiyorum. Sadece en iyi uyabileceğim ve şampiyonluk yarışında bir fırsat verebileceğim bir yeri istiyorum ".

Son günlerde adı Rockets ve Bucks ile daha çok anılan Dampier'ı aslında Bucks'a daha yakın görebiliriz. Bogut'un sakatlığı yüzünden uzun bir süre daha olmayışı Bucks'ın pivot pozisyonunda büyük eksiklik yarattı. Playofflarda pivotsuz hallerini gördük, o yüzden Dampier bu takıma giderse hiç şaşırmayın.

Ayrıca, Roketlerin istediği sınırlı serbest oyuncu Kyrylo Fesenko, bir son dakika haberi olarak vermek gerekirse, Utah Jazz ile 1 yıl için yeniden imzaladı; hem de Roketlerin yaptığı çok yıllık bir kontrat teklifini reddederek. Bu yüzden Rockets ihtimalini de yüksek tutmalıyız, her ne kadar Yao Ming her maç 24 dakika oynayayacak olsa da arkadan bir desteğin olması gerekir.

Yeni Sezon Anketleri(2.Bölüm)








26 Eylül 2010 Pazar

Yeni Sezon Anketleri(1.Bölüm)

Yeni sezonun başlamasına 1 aydan az bir süre kala artık anketleri açmanın zamanı geldi... İlk olarak "x grubunun şampiyonu kim olur" anketleriyle başlıyoruz...

Önümüzdeki günlerde diğer anketleri de ekleyeceğim. Oylamalar 25 Ekim'de kapanacaktır. O gün, sonuçları duyuracğım ve sezon sonunda kim bilmiş göreceğiz...

















LinkWithin

Related Posts with Thumbnails