20 Kasım 2010 Cumartesi

Haftanın Top10'ları (Kasım 18)





Tim Duncan Spurs Tarihine Geçti


San Antonio Spurs'ün dün gece 94-82lik skorla galip ayrıldığı Utah deplasmanında takımın yıldızı Tim Duncan gösterdiği performansla takım tarihine geçmeyi başardı.

Bulduğu 19 sayıyla kariyerindeki 20,797.sayıya ulaşan Duncan, bu sayede takım tarihinin en fazla sayı atan oyuncusu olmayı başardı. 13 yıllık NBA kariyeri boyunca Spurs forması giyen Duncan'ın geride bıraktığı isimse bir dönem beraber oynadıkları "The Amiral" David Robinson'dı. Duncan gibi tüm kariyerini Spurs'te geçiren Robinson, kariyeri boyunca 20,790 sayı bularak bugüne kadar bu alanda takım tarihinin lideri konumundaydı.

Tim Duncan bu maçta bir başka alanda daha takım tarihine geçti. Jazz karşısında sahada yer alan Duncan, kariyerindeki 988.maçına çıkarak takım tarihinin en fazla maça çıkan oyuncusu oldu. Bu rekor daha önce 987 maçla yine David Robinson'ın elindeydi.

Duncan'ın Robinson'ı geçemediği bir blok bir de top çalma kalmış. Blokta Duncan 2.258, Robinson 2.954; Top çalmada Duncan 743, Robinson 1.388. İkisini de geçmesi imkansız gibi duruyor ama blokta biraz kasarsa geçer mi ki.. Pek sanmam ama kapıyı açık bırakmak lazım.

Son olarak tebrikler Duncan.. Spurs tarihinin en iyi oyuncularından biri olduğunu yine gösterdin.

Tarihe geçtiği sayı:

19 Kasım 2010 Cuma

NBA Tv'den Büyük Hizmet



NBA Tv'den Iverson fanlarına büyük hizmet... Yakın zamanda Türkiye'den Beşiktaş Cola Turka takımına transfer olan Allen Iverson'ın Beko Basketbol Ligi'nde yapacağı ilk maç Amerika'daki NBA TV'den TSİ 22.30'da banttan yayınlayacak.

Yayınlanacak bu maç ise bir derbiyle, Fenerbahçe Ülker maçıyla olacak...

Larry Miller, Greg Oden'dan Vazgeçmiyor



Geçtiğimiz gün ikinci kez mikrokırık ameliyatı olacağı ve bu yüzden bu sezonu da kapattığı açıklanan Greg Oden'a takım başkanı Larry Miller'dan destek geldi. Miller, Kariyerinde (gerçi buna kariyer de denmez) önce sağ (çaylak sezonunda) şimdi de sol dizinden ameliyat olacak Oden'dan ümidini kesmiyor.

Başşkan Miller, bu offseasonda sınırlı serbest oyuncu olacak genç uzuna "qualifying offer" yapacaklarınıı açıkladı. 8.8 milyon dolarlık bu teklif için Miller şöyle diyor: " Eğer Greg Oden potansiyeliyle oynarsa bu değerde olur. Bu dönemde rehabilitasyon sürecinin nasıl ilerlediğini göreceğiz. Ancak şu noktada sahada ihtiyaç duyduğumuz Oden'a teklif vermekten vazgececeğimizi düşünmüyorum. Hislerim bunlar. Gereken şeyleri yaparsa onu takımda tutarız. Oden'dan vazgeçmeye hazır değilim. Bu organizasyondaki kimsenin de hazır olduğunu düşünmüyorum. "

Önümüzdeki yıl 30 Haziran'a kadar Blazers'tan bir qualifying offer gelmezse Greg Oden 1 Temmuz'dan itibaren sınırsız serbest oyuncu olacak ve herhangi bir  takımdan teklif alabilecek. Şimdiye kadar sadece 82 maçta oynayan 2007 draftının bir numarası tabiri caizse yattığı yerden 19 milyon dolar kazandı.

Başkan Miller son olarak, " Greg'in bu takımın bir parçası olmasını istiyoruz. Hâlâ Greg'in NBA'de etkili bir oyuncu olacağını düşünüyorum, bu da teklif girişimimiz için bir neden. Greg'in iyileşmek için harcadığı eforunu görmek istiyoruz, yapacağından hiç şüphem yok; çünkü bunu daha önce de yaptı. " dedi.

Miller, oyuncusuna çok güveniyor. Greg iki dizinden de ameliyat geçirmiş olacak ve geriye nasıl dönecek merak ediyorum. Eğer önümüzdeki sezonda da oynamazsa Miller ona olan güvenini artık yitirecektir. Bu adam artık sakatlık müptelası olmuş durumda. 36 yaşında Camby bile şu anda fırtına gibi oynuyor. Ama Oden ortalarda yok. Tabi bütün bu yaşadığı şanssızlıklara rağmen Grant Hill gibi yaşlandığı zaman en iyi performansını ortaya koyabilir de. Her ihtimali açık tutmak gerekir ancak bu adamın bize göstereceği birşey kalmadı artık, önümüzdeki seneler başka bir sakatlık daha yaşamamak için korka korka oynayacaktır. Yaşarsa zaten kariyeri biter heralde. Yanarım yanarım da Portland fanlarına yanarım. Yine bir draft faciası yaşadılar gibi duruyor. Önce 1984'te Michael Jordan yerine Sam Bowie, sonra 2007'de Kevin Durant yerine Greg Oden'ı seçtiler. Artık buna şanssızlık mı denir ne denir bilmiyorum.

18 Kasım 2010 Perşembe

NBA All-Star Oylaması Başladı



NBA'de 2011 All-Star maçı için oylama süreci bugün itibariyle başladı. 66 gün boyunca sürecek oylama sonucunda Doğu ve Batı takımlarının ilk beşleri belli olacak. Yedekler ise daha sonra koçlar tarafından seçilecek.

Ayrıca, oylamadaki 120 oyuncu arasında temsilcilerimiz Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur da yer alıyor. Utah Jazz'dan oylamada yer alması beklenen Paul Millsap'ın olmaması garip. Mehmet Okur'un sakat olduğunu düşünürsek yerine Paul Millsap'ın olması gerekirdi. Belki ikisi aynı pozisyonda değil diyebilirsiniz ama yine de bu performansıyla oylamada yer alması gereken bir isimdi. Drew Gooden ya da Marvin Williams'ı koymak ama Paul Millsap'ı koymamak... Garip...

Oylamaya ulaşmak için  buraya tıklayınız. Oylamada her gün 1 kere oy verme şansınız var.

17 Kasım 2010 Çarşamba

Euroleague Yayın Akışı (17-18 Kasım)





17 Kasım Çarşamba
21.30 / Cholet - Fenerbahçe Ülker / NTVSPOR


18 Kasım Perşembe
21.45 / Efes Pilsen - CSKA Moskova / SKYTÜRK

16 Kasım 2010 Salı

Devin Harris Oyundan Atıldı


New Jersey Nets'in dün geceki Los Angeles Clippers maçında tatsız bir olay yaşandı. Nets'in yıldız oyun kurucusu Devin Harris, ilk yarının bitimine 6.42 dakika kala Blake Griffin'e yaptığı sert faul sonucunda aldığı flagrant faul ile oyundan atıldı.

Nets maçı 38-27lik skorla önde götürürken, Harris'in hücumda pas hatası yapmasının ardından topu kapan DeAndre Jordan'ın uzun pasıyla topu alan Blake Griffin, hızlıca potaya doğru giderken arkasından gelen Harris'in müdahalesiyle bir anda kendini yerde buldu. Griffin bu pozisyonda sol omzunu sert bir şekilde yere çarptı ancak önemli birşeyi olmayacakki oyunda kaldı ve kullandığı iki serbest atıştan birinde isabet kaydetti.

Öte yandan, maçın geri kalanı Harris olmadan oynayan Nets, maçı 110-96 ile kazandı. Harris'in sadece 13 dakika sahada kalmasıyla daha çok süre alan Jordan Farmar da bu fırsatı gayet iyi değerlendirdi ve 34 dakika sahada kaldığı maçı 15 sayı-12 asist ile double-double yaparak tamamladı.

Pozisyonun videosu

Haftanın Oyuncuları Derrick Rose ve Deron Williams


NBA'de haftanın oyuncuları belli oldu. 8 - 14 Kasım aralığındaki performansların dikkate alındığı değerlendirmeler sonucunda; Doğu Konferansı'nda Chicago Bulls'tan Derrick Rose, Batı Konferansı'nda ise Utah Jazz'dan Deron Williams haftanın oyuncuları seçildi.

Derrick Rose, haftayı 3-0 ile kapatan Chicago Bulls'a önderlik eden isim oldu. Bu hafta boyunca  %43 ile şut isabeti bulan ve 21.3 sayı ortalaması yakalayan Rose, ayrıca toplamda 27 asist yaptı. Golden State karşısındaki 13 asistiyle de bu sezonki üçüncü double-double performansını gerçekleştirdi.

Deron Williams'ın takımı Utah Jazz ise bu haftaki 4 maçlık deplasman turnesinden kayıpsız çıkmayı başardı. Bu hafta, %45 ile şut atıp 23 sayı ortalaması tutturan Williams ayrıca 11.8 asist ve 4 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Utah Jazz'ın bu dört maçta da ikinci yarılarda çift haneli farkı eritip galip gelmesinde büyük pay sahibi olan Williams, arka arkaya yapılan Miami ve Orlando maçlarının son çeyreklerinde 11 ve 17 sayı atarak Jazz'ın kazanmasını sağlamıştı.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails