12 Şubat 2011 Cumartesi

Cavaliers Sonunda Kazandı


Cleveland Cavaliers, dün gece uzatmaya giden Los Angeles Clippers maçıyla uzuuunnn bir aranın ardından ilk galibiyetine kavuştu. 18 Aralık'ta New York Knicks karşısında alınan galibiyetin ardından o günden bu güne 26 maçtır kaybeden Cavaliers bu seriye nihayet dur dedi. Uzatmada gelen 126-119luk galibiyet sayesinde Cavaliers NBA rekorunun yanı sıra profesyonel sporlar içindeki en uzun yenilgi serisine sahip olmaktan son anda kurtuldu. 26 yenilgiyle rekoru egale etmişlerdi, bir de bu maçı kaybetselerdi iyice yüz karası olacaklardı. Boru değil yani profesyonel sporlar içindeki en uzun serisi bu.

Bu maç, 15 Ocak'tan beri sakatlığı yüzünden oynayamayan Mo Williams'ın sahalara dönüş maçıydı bu arada. Maça ilk beşte başlayan Williams maçı 17 sayı, 14 asistlil çok iyi performansla bitirdi. Ayrıca Antawn Jamison ve JJ Hickson da belki de sezonun en iyi maçını oynadı. Jamison 35 sayı, 9 ribaund; Hickson 27 sayı, 14 ribaund ile oynadı. Hazır Hickson demişken... Hickson belki de maçın dönüm noktasına imza atan isim oldu. 4.çeyreğin son hücumunda turnikeye giden Baron Davis'e vurduğu blok maçı uzatmaya götürdü. Eğer o blok olmasaydı şimdi "Cavaliers yine kaybetti, hadi bi yenin lan" gibisinden konuşuyor olacaktık.

Son olarak, maçın bitiş anında yaklaşık 3 aydır içlerinde birikmiş olan galibiyet coşkusunu salan bir taraftar topluluğu ve takım vardı salonda. Sanki NBA şampiyonu olmuşlar gibiydiler. Yok böyle bir coşku arkadaş. Artık yeni sayfa açıldı Cavaliers için. Yani 1 maçlık galibiyet serileri var. Bari şu gazla bi 26 maçlık galibiyet serisi yakalasalar da play-off potasına girseler.. Tabi bu işin şakası. Belki artık kazandık diyip salarlar bi 26 maç daha kaybedeler, belli mi olur. Bu performansınız devam etsin goçlarım haydi.


Nash ve Shaq All-Star Oldu


Steve Nash ve Shaquille O'neal, her ne kadar gerçek hayatta All-Star maçına seçilememiş olsa da bir animasyon dizisinde All-Star maçında oynayacaklar. "The Cleveland Show" adlı dizinin bu haftaki bölümünde NBA'in önde gelen oyuncuların birkaçı bu bölümde animasyon karakterlerini seslendirecek. Dizideki Cleveland ve Donna'nın "Sevgililer Günü"nü kutlamak amacıyla Los Angeles'a tatile gitmesi ve ardından All-Star maçını izlemeye gitmeleriyle ekranlara gelecek All-Star maçında, Nash ve O'Neal'ın dışında; LeBron James, Dwight Howard, Kevin Garnett, Dirk Nowitzki, Dwyane Wade gibi isimler de seslendirme yapacak. Bu arada, bu bölüm pazar gecesi yayınlanacak Amerika'da. Salı günü gibi nete düşer, izleriz artık.

Ray Allen Rekoru Kırdı


Ray Allen, dün gece oynanan Los Angeles Lakers - Boston Celtics maçının ilk çeyreğinin sonlarına doğru kaydettiği üçlükle Reggie Miller'a ait olan en fazla üçlük isabeti bulma rekorunu geçti ve zirvenin yeni sahibi oldu. Bu maç öncesinde 2,559 üçlük isabeti bulunan Allen, maç boyunca üç isabet kaydetti ve 2,562 isabete ulaştı. Artık bir sakatlık vs. yaşamazsa bu rekoru bayağı bir geliştirir ve kırılması güç bir rekor haline getirir. All-Star haftasonunda üçlük yarışmasında Ray Allen ile rakip olacak Paul Pierce da bu sıralamada 12.sırada ve Allen'dan daha genç. Ama Pierce "asla yakalayamam onu" diyor. Adam haklı. Şu ana kadar 1,541 üçlük isabeti var ve Allen ile aralarındaki fark 1,021 isabet. Allen emekli olursa hemen belki kapatabilir farkı ama Allen aktif oyuncu ve neredeyse her maç Pierce'dan daha çok üçlük isabeti kaydediyor.

Eski rekorun sahibi Reggie Miller da maçın yayıncı kuruluşu TNT'nin bu maçtaki yorumcularından biriydi. Ray Allen rekoru kırdıktan sonra Miller'ın olduğu masaya koştu ve sonra resimde gördüğünüz olay ortaya çıktı. Örnek davranış diye buna denir. Ayrıca Boston taraftarları da  maçın başından bu yana bağırmak, tezahürat vs. yapmak için sanki sırf Ray Allen'ın üçlük atmasını bekliyorlardı. Allen ne zaman üçlükten şut gönderse toplu şekilde yerinden hoplama, sevinme vardı. Zaten rekoru kırdığı anda tamamen koptu seyirci orası ayrı. Neyse, tebrikler Ray-Ray, o kusursuz şut stilinle baya şut sokarsın sen.

10 Şubat 2011 Perşembe

Jerry Sloan Görevinden Ayrıldı


NBA tarihine damgasını vurmuş koçlardan Jerry Sloan, Utah Jazz'daki koçluk görevinden ayrıldı. 23 yıldır bu görevi  sürdüren Sloan, henüz 3-4 gün önce bir yıllık sözleşme uzatmıştı ancak zamanın geldiğini düşündüğü için görevden ayrılma kararı almış. Ortada biir söylenti var o da bunun Deron Williams yüzünden olabileceği. Williams, koç Sloan ile olan anlaşmazlıkları yüzünden takıma resti çekmiş: "Sloan istifa etmezse takımda kalmam" Bu da demek oluyor ki Jazz, Deron Williams'ı kaybetmemek için 23 yıl boyunca takıma tarihinin en iyi yıllarını yaşatan Jerry Sloan'ı şutlamayı tercih etmiş. Tamam D-Will'i kaybetmemek önemli ancak sezonun ortasında da vazgeçilmez ki hemen. Önce bi sezon bitseydi de öyle karar alsaydınız yani.

Ayrıca, Jerry Sloan'la birlikte 23 yıldır bu takımda olan Phil Johnson da görevi bıraktı. En önemli soru Sloan'ın yerine kimin geçeceğiydi. Kaynakların en başından beri üzerinde yoğunlaştığı isim olan asistan koç Tyrone Corbin yeni Jazz koçu oldu. Muhtemelen sezon sonuna kadar onunla gideceklerdir. Sezon sonunda da iyi bir koç ararlar.

Basın toplantısından notlar:
Jazz GM Kevin O'Connor
" Daha 10 dakika önce, Jerry ve Phil'i ayrılmaktan vazgeçirmek için çalışıyorduk "
" 2034e kadar bir başka koç değişikliği için basın konferansı yapmayacağız "
Jazz CEO Greg Miller
 "Kimse Jerry ya da Phil'i göndermedi. Hiçbir oyuncu onu göndermedi." 
" Bir oyuncunun koçu takımdan yollamasına asla izin vermem. Benim organizasyonumda bu olmaz "
Jerry Sloan
 " Zamanı geldiği için ayrılmak istedim "
" Ligde olduğum süre içerisinde birçok kez oyuncularla yüzleştim "
" İş aramıyorum. Eve gidince karım benim için iş ayarlamış durumda "

Shooting Stars Yarışmacıları Belli Oldu


Los Angeles'ta düzenlenecek All-Star 2011 haftasonunda yarışmalarda yer alanlar yavaş yavaş açıklanıyor. Son olarak "Haier Shooting Stars" yarışmacıları açıklandı. Bu seneki ekipler şöyle;

Team Atlanta: Al Horford (Atlanta Hawks), Coco Miller (Atlanta Dream), Steve Smith (NBA TV)
Team Chicago: Taj Gibson (Chicago Bulls), Cathrine Kraayveld (Chicago Sky), Steve Kerr (TNT)
Team Los Angeles: Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Tina Thompson(Los Angeles Sparks), Rick Fox (NBA TV)
Team Texas: Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Roneeka Hogdes (San Antonio Silvers), Kenny Smith (TNT)

Geçen senenin şampiyonu Texas takımı WNBA oyuncusu değişikliği dışında aynı kadro devam ediyor. Geçen sene Becky Hammon vardı, bu sene Roneeka Hogdes'ı almışlar. Favorim ev sahibi avantajıyla "Team LA" ama son şampiyonu da göz ardı etmemek gerekir.

8 Şubat 2011 Salı

3 Sayı Yarışmacıları Belli Oldu


All-Star haftasonunda cumartesi günü düzenlenecek etkinliklerden "3 Sayı Yarışması" katılımcıları belirlendi. Buna göre; Paul Pierce (Celtics), Ray Allen (Celtics), Daniel Gibson (Cavaliers), Kevin Durant (Thunder), Dorell Wright (Warriors), James Jones (Heat) bu yarışmaya katılacaklar.

All-Star maçında dört oyuncuyla yer alacak Celtics takımı, bu sefer de "3 sayı yarışması"na iki oyuncusunu gönderdi -ki bu isimler All-Star maçında da yer alacak. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Paul Pierce bu sefer çetin rakiplere karşı yarışacak. Özellikle de %46 ile kariyer rekoru yüzdeyle oynayan takım arkadaşı Ray Allen'a karşı. Böyle bir sezon geçiren Allen, hele ki o atış stiliyle hayli hayli kazanır diye düşünüyorum. Bu yüzden favorim Ray Allen. Belki bir sürpriz Daniel Gibson ya da James Jones'tan gelebilir.

6 Şubat 2011 Pazar

Günün Top10'u (05Şubat)

NBA'de Günün Sonuçları (05 Şubat)


Dallas Mavericks 101-92 Charlotte Bobcats
Atlanta Hawks 99-92 Washington Wizards
Portland Trail Blazers 111-105 Cleveland Cavaliers*
Los Angeles Lakers 101-95 New Orleans Hornets
Detroit Pistons 89-78 Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies 93-95 Houston Rockets (1 OT)
Denver Nuggets 113-100 Minnesota Timberwolves
Oklahoma City Thunder 121-105 Utah Jazz
Chicago Bulls 90-101 Golden State Warriors

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Ersan İlyasova - 24 dakika süre aldı ve 3-11 ile 6 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile oynadı.
Mehmet Okur - Oynamadı.
Ömer Aşık - 3 dakika süre aldı ve 2 sayıyla oynadı.

Gecenin MVP'si: Paul Millsap (Jazz)
Son günlerin formsuz takımı Utah Jazz, güçlü rakibi Oklahoma karşısında da kazanamadı. Utah kaybetse de maçta öne çıkan isim Paul Millsap idi. 36 dakika süre alan Millsap, 15-20(%75) ile 34 sayı, 10 ribaund, 6 asist ile harika bir maç çıkardı.

*Cleveland Cavaliers bu yenilgiyle üst üste 24.yenilgisini aldı ve bu alanda NBA rekorunu kırdı.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails