30 Ekim 2010 Cumartesi

Rajon Rondo'dan Çılgın Performans


Dün gece oynayan Boston Celtics - New York Knicks maçında Celtics'in genç guardı Rajon Rondo, gösterdiği performansla takım tarihine geçmeyi başardı. 105-101lik skorla Knicks karşısında galip gelen Celtics'te Rondo10 sayı, 10 ribaund ve 24 asistle  triple-double yaptı. Rondo'nun yaptığı bu 24 asist onu takım tarihine geçmesini sağladı.

Rondo'nun bu performansı onu Celtics tarihinde bir maçta en fazla asist yapan ikinci oyuncu yaptı. Birinci sırada ise efsane isim Bob Cousy var. Onun istatistiği de 28 asist. Bunda söz etmişken hemen Rondo'nun bu konuyla ilgili maç sonrası açıklamasını da ekleyelim: " Onu yakalamak için çalışacağım. Umarım önümüzdeki beş yıl içerisinde bunu yapacağım. Bu oyuncularla birlikteyken yapmam gerekiyor. Onlar işini çok iyi yapıyor"

Yapar mı yapamaz mı orası bilinmez ama Shaq'ın maç sonrası Rondo için ligin en iyi point guardı demesi beni çok şaşırttı. Tamam bu sezon havyan gibi asist yapıyor kabul ama hâlen tam değil. Şut konusunda düzenli değil. Şutunu düzene soktu mu onu da 'Ligin en iyi point guardı kim?' sorusunun cevabında Chris Paul ve Deron Williams'ın yanına koyabiliriz.

Yaptığı 24 asistin üç diğer anlamı daha vardı. Birincisi, onun kariyer rekoru oldu. İkincisi sezon başladıktan sonraki ilk üç maçta yaptığı toplamda 50 asistle John Stockton'la birlikte en fazla asist yapan isim oldu.Üçüncüsü olaraksa yaptığı 24 asistle Isiah Thomas'la birlikte bir triple-doubleda en fazla asist yapan isim olmayı başardı.

Bu arada son bir not: Rajon Rondo geçtiğimiz sezon toplamda 794 asist yaparak Celtics tarihinde bir sezonda en fazla asist yapan isim olmuştu. Burda da Bob Cousy'i geride bırakmıştı.

O müthiş performansın videosu:

NBA'de Bu Gecenin Top10'u (29 Ekim)

29 Ekim 2010 Cuma

Allen Iverson Resmen Beşiktaş Cola Turka'da(Resimli)


NBA'in süperyıldızlarından Allen Iverson'ın günlerce konuşulan Beşiktaş Cola Turka'ya transferi nihayet resmileşti. Iverson, bonuslarla bilikte 2 milyon dolar karşılığında 1+1 yıllık kontrata imzayı attı. İlk maçına 20 Kasım'da Fenerbahçe Ülker karşısında çıkması bekleniyor.

Iverson'ın resmi imza törenindeki açıklamalarından kısa notlar: 
"Yeteneğimi kimsenin arkasına koymam " (NBA'de benchte oynaması kabul eder miydin sorusuna verdiği cevap)
"Bu teklifi NBA takımlarına hâlâ oynabildiğimi göstermek için kabul ettiğimi söylersem yalan söylemiş olmam"
"Ailemle ilgili sorunları çözdüm. Kafam artık rahat. Tonla param var, NBA bana çok iyi davrandı ama şimdi yeni bir bölüm başladı"

Allen Iverson'ın resmi imza töreninden görüntüleri buradan bulabilirsiniz... Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız..






28 Ekim 2010 Perşembe

Offseasonda En Çok Parayı Hangi Takım Harcadı?


NBA'de yeni sezon üç aylık aranın ardından geçtiğimiz gün başladı. Peki takımlar tarihin en zengin free-agent dönemlerinden biri olarak nitelendiren bu üç aylık dönemde kadrolarını doldurmak için ne kadar para harcadı dersiniz...

Şöyle bir istatistik verelim: bu zenginlikten yararlanmak isteyen takımların harcadığı toplam para 1.7 milyar dolardan daha fazla... Ayrıca harcanan bu para 20 ülkenin gayri safi yurt içi hasılatından fazla. Bir karşılaştırma daha yaparsak 2009'daki offseason döneminde harcanan para yalnızca 500 milyon dolardı. Tabi geçtiğimiz seneye göre daha fazla olması biraz da free-agent pazarında yer alan oyunculara bağlı. Misal, bu yıl 11 oyuncu 50 milyon doların üzerinde bir kontrat alırken bu rakam 2009'da yalnızca üç oyuncuyla sınırlıydı. Bu offseason döneminde 50 milyon doların üstünde kontrat imzalayan isimler ise hatırladığım kadarıyla şöyle: LeBron James ve Chris Bosh(110 MD), Dwyane Wade(107 MD), Joe Johnson(119 MD), Rudy Gay(80 MD), Dirk Nowitzki(80 MD), Paul Pierce(61 MD)...

Büyük paraların döndüğü bu dönemde en fazla para harcayan takım ise pek tabiki Miami Heat oldu. LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh gibi süperstarları kadrosuna katan Heat'in bu yaz harcadığı para 385 milyon dolar... Heat'in ardından en bonkör takım ise 135 milyon dolar ile Dallas Mavericks oldu. Heat böylece en yakın rakibine tamı tamına 250 milyon dolar fark atmış durumda. Bu offseasonda en çok para harcayan takımlar listesi ise şu şekilde:

1- Miami Heat, $385 milyon (Yaklaşık 328 milyon doları James, Wade, Bosh üçlüsü ile yapılan kontrattan)
2- Dallas Mavericks, $135 milyon
3- New York Knicks, $125 milyon (100 milyon doları Amare Stoudemire ile yapılan 5 yıllık kontrattan)
4- Chicago Bulls, $107 milyon
5- Houston Rockets, $104 milyon
6- Boston Celtics, $93 milyon

26 Ekim 2010 Salı

Euroleague Yayın Akışı (27-28 Ekim)





27 Ekim Çarşamba
20.15 / Efes Pilsen - Valencia / SKYTÜRK (Canlı)


28 Ekim Perşembe
00.30 / Cholet Basket - Barcelona / NTVSPOR (Bant)
19.30 / Cibona Zagreb - Fenerbahçe Ülker / NTVSPOR (Canlı)
21.45 / Panathiniakos - CSKA Moskova / NTVSPOR (Canlı)

NBA'de Yeni Sezon Bu Gece Başlıyor


NBA'de yeni sezon bu gece oynanacak üç maçla başlıyor. 2010 NBA Finalleri'nde Los Angeles Lakers'a o unutulmaz 7.maçta yenilerek şampiyonluğu kaybeden Boston Celtics, 2010-11 sezonun açılışını kendi evinde, bu offseasonda kadrosuna büyük üçlüyü katarak adından en çok söz ettiren takım olan Miami Heat karşısında yapacak. Günün ikinci maçında Portland Trail Blazers, Phoenix Suns'ı evinde ağırlayacak. Açılış gecesinin son maçında is son şampiyon Los Angeles Lakers, evinde Houston Rockets'ı konuk edecek. Lakers ayrıca bu maçın öncesinde 2009-10 sezonu şampiyonu olarak kazandıkları yüzüklerine kavuşacak.

Son olarak, Heat-Celtics maçının açılış gecesine yakışır şekilde heyecanlı ve çekişmeli geçmesini diliyoruz. Ayrıca güzel bir sezon olması temennisiyle.. Uykusuz geceler başlasın...

NTVSPOR, NTV ve NBA TV Yayın Akışı

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails