11 Aralık 2010 Cumartesi

George Karl 1000ler Kulübünde


NBA'de dün gece oynayan Denver Nuggets-Toronto Raptors maçıyla Nuggets koçu George Karl tarihe geçti. 123-116lık skorla sahadan galip ayrılan Nuggets'ta, koç Karl bu sayede koçluk kariyerinin 1000.galibiyetini ulaşmış oldu.

Geçtiğimiz offseasonda yaşadığı boğaz kanserinden kurtulmak için verdiği savaşı kazanarak kariyerine devam eden 58 yaşındaki tecrübeli koç, tarihte bu sayıya ulaşan yedinci koç olmayı başardı. 5 Aralık'taki Memphis Grizzlies maçıyla kariyerindeki 999.galibiyeti ulaşan George Karl, bundan sonraki iki maçta sahadan yenilgiyle ayrılıp fırsatı tepmişti. Kısacası, çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncü de başarıya ulaşır.

1000+ Galibiyet Alan Koçlar
Don Nelson - 1335
Lenny Wilkens - 1332
Pat Riley - 1210
Jerry Sloan -  1207
Phil Jackson - 1114
Larry Brown - 1097
George Karl - 1000

Riley-Sloan arası sadece 3 galibiyet kalmış.. Haftaya bunun konusunu da açarız diye umuyorum..

Aktif koçlar bold ile yazılmıştır.

6 Aralık 2010 Pazartesi

NBA'de Gecenin Sonuçları (06 Aralık)


New York Knicks 116-99 Toronto Raptors
Boston Celtics 100-75 New Jersey Nets
Cleveland Cavaliers 92-102 Detroit Pistons
Golden State Warriors 109-114 Oklahoma City Thunder
New Orleans Hornets 84-109 San Antonio Spurs
Washington Wizards 108-125 Phoenix Suns
Memphis Grizzlies 107-108 Denver Nuggets
Los Angeles Clippers 91-100 Portland Trail Blazers

5 Aralık 2010 Pazar

Allen Iverson Yalanladı


TalkBasket adlı internet sitesi, geldiği günden bu yana Beşiktaş forması altında çıktığı ikisi Eurocup olmak üzere beş maçta sadece 2 galibiyet sevinci yaşayan Allen Iverson'ın takımdan ayrılmak istediğini iddia etti. Site, ayrılma sebebi olarak da Iverson'ın takım ve taraftar arasındaki kimyadan dolayı hayal kırıklığına uğraması olduğunu söyledi.

Şu ana kadar üç lig maçında 8.6 sayı, 2.6 ribaund, 4.3 asist ortalamaları yakalayan Iverson'dan ise geçtiğimiz akşam kendi twitter hesabı üzerinden bir açıklama geldi.

Iverson: " Hepinizin İstanbul'da olmamdan dolayı mutlu olduğumu bilmesini istiyorum. Ben ve ailem evimizi yapıyoruz. Taraftarlar ve takım arkadaşlarım çok iyi ve iyi bir kimya kuruyoruz. Sadece bunu bilseniz yeter, bu yolda olmaktan çok memnunum ve bundan zevk alıyorum. "

Yeterince açık bir yanıt olmuştur artık. Bu postu TalkBasket'teki konuya yazılan bir yorumla bitirelim: "Its seriously yalan"

Magic'in Dört Kilit Oyuncusu Bugün Oynayamadı


Orlando Magic'in kilit dört ismi bu gece oynayan Milwaukee Bucks maçında sahadaki yerini alamadı. Jameer Nelson, JJ Redick ve Mickael Pietrus, mide virüsü yüzünden takımını yalnız bıraktı.

96-85 kaybedilen Bucks maçında sadece 8 kişilik bir rotasyonla oynayan Magic'in ilk beşinde yer alan isimler 32 dakikadan az süre almadı. Ayrıca, kariyerinde bile ortalama 15 dakika sahada kalan Malik Allen da bu yoksunlukta 15 dakika sahada kaldı.

Magic koçu Stan Van Gundy ise bu konuyla ilgili olarak, çalıştırdığı takımların hiçbirinde bir hastalık yüzünden aynı zamanda bu kadar oyuncusunu kaybetmediğini söyledi. Gundy, " Normalde aynı anda bir oyuncu olmayınca ya da iki oyuncu olmayınca dahi takım biraz da olsa yoluna devam ediyor. Ancak bu farklı. Daha önce böyle birşey hiç yaşamadım " diyor.

Magic'te bu dört ismin dışında bir de Ryan Anderson yoktu, ama onun olmamasının sebebi mide virüsü değil, ayağını burkmasıydı. Van Gundy bu konu hakkında ise şöyle diyor: "Herkes Ryan'a göre kendini daha iyi hissediyor. O da kendini iyi hissediyor ancak sağ ayağında yürüme botu kullanıyor "

Howard ve Nelson'ın yerine oynayanların performanslarına bir bakalım: 
Chris Duhon - 9 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı
Marcin Gortat - 2 sayı, 10 ribaund

Bir de unutmadan şu notu düşelim... Gortat ve Lewis 6 faulle oyun dışı kaldı, Q-Rich de 5 faulle maçı tamamladı.

Ayın Oyuncuları: Dwight Howard ve Deron Williams


NBA'de Kasım ayının oyuncuları belli oldu. Doğu Konferansı'nda Orlando Magic'ten Dwight Howard, Batı Konferansı'nda ise Utah Jazz'dan Deron Williams, Kasım ayının oyuncuları seçildi.

Lige 13-4 ile başlayan Magic'te Dwight Howard, .594 yüzdeyle 21.8 sayı ve 12.1 ribaund ortalamasıyla oynuyor. 3 Kasım'daki Timberwolves maçında 8 blokla NBA sezon rekorunu elinde bulunduran "Superman", bu ay içerinde 2 kez de haftanın oyuncusu onuruna erişti.

Genellikle maçlarını çift haneli farkları eritip kazanmayı alışkanlık edinen Utah Jazz'ın bu geri dönüşlerindeki en büyük pay sahibi olan yıldız guard Deron Williams ise takımının 14-5'lik sezon başlangıcına öncülük etti. 21.9 sayı, 9.9 asist ortalamasıyla oynayan Williams, bu dönemde 10 double-double performansına imza attı.

Bu ödüle aday gösterilen diğer isimler ise şöyle: Chicago'dan Derrick Rose, Dallas'tan Dirk Nowitzki, Los Angeles Clippers'tan Blake Griffin, New Orleans'tan Chris Paul, New York'tan Amar'e Stoudemire, Oklahoma City'den Russell Westbrook ve San Antonio'dan Manu Ginobili.

NBA'de Gecenin Sonuçları (05 Aralık)


Atlanta Hawks 77-89 Miami Heat
Charlotte Bobcats 91-109 Philadelphia 76ers
Houston Rockets 116-119 Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers 95-129 Minnesota Timberwolves
Orlando Magic 85-96 Milwaukee Bucks
Dallas Maverics 105-103 Sacramento Kings

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails