18 Aralık 2010 Cumartesi

Suns-Magic Arasındaki Takas Gerçekleşti


Son günlerde gündemi Orlando Magic'in Gilbert Arenas'ı takas etmeyle yakından ilgilendiği haberleri kaplamışken, bu sefer de başka bir takas gündeme geldi.Phoenix Suns ile Orlando Magic arasında6 oyunculu bir takas gerçekleşti.

Gerçekleşen takasa göre hangi takım kimi alacak?
Magic: Hedo-Richardson-Clark
Suns: Carter-Gortat-Pietrus, 2011 ilk tur hakkı ve nakit para

Orlando Magic ayrıca bu 6 oyunculu takasın dışında bir takas daha gerçekleştirdi. Washington Wizards ile yapılan bu takasta yüklü kontrata sahip Rashard Lewis, Gilbert Arenas karşılığında Wizards'a gönderildi.

17 Aralık 2010 Cuma

Memo Sezon Açılışını Yapıyor

Geçtiğimiz playoffların ilk turundaki Denver serisinde aşil tendonundan yaşadığı sakatlık sonucunda bugüne kadar hiçbir maça çıkamayan temsilcimiz Mehmet Okur, bu gece oynayacak New Orleans Hornets maçıyla sahalara geri dönecek.

Sakatlığı yüzünden 26 maç kaçıran Mehmet Okur'un bugün sahada yer alacağı haberi koç Jerry Sloan'dan geldi. Sloan yaptığı açıklamada, Okur'un bugün oynacağını ve kısıtlı bir süre alıp benchten geleceğini belirtti. Takım GM'i Kevin O'Connor da, son üç gün içindeki idmanlarda Okur'un durumunda değişiklik gördüklerini ve yine de bu konuda temkinli olacaklarını söyledi.. Temsilcimiz Mehmet Okur ise takımının deplasman turnesine katılmaya karar verdiğini, sahalara dönmek için en iyi zaman olduğunu söyledi.

Okur, ayrıca tedbir amaçlı olarak önümüzdeki birkaç maç boyunca 5-10 dakika süre alarak sahada yer alacak. Bugünkü Hornets maçında da beklenen bu. Ayrıca, Memo'nun sezon açılışını yapacağı bu maç saat 3'te NBA TV ekranlarından naklen yayınlanacak.

16 Aralık 2010 Perşembe

Lamar Odom ve Ailesinden Noel Kartı


Lamar Odom ve ailesinden yaklaşan noel için "aile pozu" gelmiş. Noel kartından yer alacak bu pozda görüyoruz ki Kardashianlar ön plana çıkıyor. Hazır Kardashianlar demişken, Lamar Odom ile Khloe Kardashian'in evlenmesinin ardından Khloe'nun ablası Kim Kardashian da gönlünü bir basketbolcuya, New Jersey Nets'te oynayan Kris Humphries'e kaptırmış. Ne diyelim mutluluklar..

14 Aralık 2010 Salı

Mehmet Okur'dan Sevindirici Haber Geldi Ama...


Geçtiğimiz playofflarda ilk turdaki Denver eşleşmesinde geçirdiği aşil tendon sakatlığından dolayı o günden bu güne maçlara çıkamayan Mehmet Okur'dan sonunda iyi haber geldi. Başarılı temsilcimiz bu sezon kesinlikle oynayacağını ancak zamanın hâlâ belli olmadığını söyledi. Okur, " Hâlen ne zaman geri döneceğimi bilmiyorum.... Umarım yarın ya da bu gece olur. " diyor konuyla ilgili.

Takım başkanı Randy Rigby ise Okur'un son antrenmanını izledikten sonra yerel bir televizyona 1-2 hafta içinde dönebileceğini söylemiş, bizleri heyecanlandırmıştı ancak başkandan sonra konuşan GM Kevin O'Connor,Okur'un dönüşü için önünde üç sorun kaldığını söylemiş. Bunlar: Kondisyonu maç için hazır olmalı, kendini rahat hissetmeli ve herhangi görünür bir gerileme olmadan çalışırken takım onu görmeli. O'Connor, " Sahaya çıkması konusunda emin olmalıyız, eğer çok erken çıkarsa bunca zamanı çöpe atmış oluruz " diyor.

Mehmet Okur, sakatlıktan sonra ameliyat olunca Ocak ayında döneceği konuşuluyordu ancak görünen o ki belli bir zaman hâlâ söylenmedi. Okur'un kesinlikle oynayacağım demesi içimizdeki umutları yeşertiyor ancak takım GM'sinin yaptığı açıklamalar tam tersini işaret ediyor. Daha önce Eylül ayında da konuşan GM, sürenin belli olmadığını söylemişti. Şimdi Aralık ayındayız ve yine aynı sözler. O zaman Okur'un sakatlığı tamamen iyileşmemişti ancak son yapılan açıklamalarda tamamen iyileştiği söyleniyor.Ayrıca, takım başkanının süre vermesi, GM'nin ise süre vermemesi de daha garip bir durum. Ortak bir karara varıp basına açıklasalar herkes için en iyisi olacak ama yok. Artık Memo için hayırlısı olsun demekten başka birşey gelmiyor içimden. En yakın zamanda seni yeniden sahalarda görürüz inşallah Memo.

Haftanın Oyuncuları: Dwyane Wade ve Dirk Nowitzki


NBA'de 6 Aralık-12 Aralık tarihleri arasında gösterilen performanslara göre haftanın oyuncuları belli oldu. Doğu Konferansı'nda Miami Heat'in yıldız oyuncusu Dwyane Wade, Batı Konferansı'nda ise Dallas Mavericks'in tecrübeli forveti Dirk Nowitzki, bu haftanın oyuncuları seçildiler.

Dwyane Wade, takımının bu haftayı 4-0 ile kapatmasına öncülük ederken; %58 isabet ile 30.8 sayı, 8.3 ribaund, 5.5 asist ve 1.0 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

Dirk Nowitzki de takımının bu haftayı 3-0 ile kapatmasında büyük pay sahibi oldu. Hafta boyunca %70 ile şut isabeti bulan Nowitzki, 25.7 sayı, 9.0 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Yıldız oyuncu ayrıca, bu haftaki iki maçta %80 (8-10 FG) ve %83 (10-12 FG) 'lük isabet yüzdeleri yakaladı.

NBA'de Gecenin Sonuçları (14 Aralık)


New Orleans Hornets 84-96 Miami Heat
Indiana Pacers 73-92 Chicago Bulls
Portland Trail Blazers 73-86 Memphis Grizzlies
Milwaukee Bucks 103-99 Dallas Mavericks
Golden State Warriors 95-108 Utah Jazz

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Bu gece maçı olan tek temsilcimiz Ersan İlyasova, takımı Bucks'ın Dallas Mavericks'i 103-99'luk skorla yenerek rakibinin 12 maçlık galibiyet serisini sonlandırdığı maçta benchten gelerek 23 dakika süre aldı. Ersan bu 12 sayı(5-11 FG, 2-3 3PT), 3 ribaund ve 1 asist ile oynadı.

Gecenin MVP'si: Carlos Boozer(Bulls)
Sezon öncesinde evinde yaşadığı bir sakatlıktan dolayı 2 ay gibi uzun bir süre oynamayan ve Aralık ayıyla birlikte sahalara geri dönen Carlos Boozer, şu ana kadar oynadığı 8 maçta en iyi performansını bu gece Indiana Pacers karşısında gösterdi. 37 dakika süre aldığı maçta 22 sayı-18 ribaund-4 asist ile oynayarak double-double yaptı ve takımının sahadan galip ayrılmasında büyük pay sahibi oldu. Bulls ayrıca bu maçla galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

Devam Eden Seriler
Galibiyet
Boston Celtics - 10
Miami Heat - 9
New York Knicks - 8
Chicago Bulls - 6
San Antonio Spurs - 5
Oklahoma City Thunder - 3
Mağlubiyet
Cleveland Cavaliers - 8
New Jersey Nets - 7
Golden State Warriors - 7
Detroit Pistons - 4
Washington Wizard - 4

13 Aralık 2010 Pazartesi

NBA'de Gecenin Sonuçları (13 Aralık)


Denver Nuggets 125-129 New York Knicks
New Orleans Hornets 70-88 Philadelphia 76ers
Los Angeles Lakers 99-92 New Jersey Nets
Portland Trail Blazers 78-95 San Antonio Spurs
Cleveland Cavaliers 77-106 Oklahoma City Thunder
Orlando Magic 94-85 Los Angeles Clippers

Gecenin MVP'si: Amare Stoudemire(Knicks)
Takımının 129-125 kazandığı  maçta büyük pay sahibi olan Amare Stoudemire, geceyi 30 sayı, 8 ribaund, 4 asist ve 3 blokla tamamladı. Takımı Knicks bu galibiyetle üst üste 8.galibiyetini alırken, Amare de bu 8 maçlık seri boyunca 30+ sayı ile oynayarak Knicks tarihinde bu alanda yeni rekorun sahibi oldu. Rekorun eski sahibi 7 maç ile Willie Nauls idi.

12 Aralık 2010 Pazar

Gecenin Hareketi (12 Aralık)

NBA'de Gecenin Sonuçları (12 Aralık)


Memphis Grizzlies 84-83 Los Angeles Clippers
Indiana Pacers 83-97 Atlanta Hawks
Boston Celtics 93-62 Charlotte Bobcats
Toronto Raptors 120-116 Detroit Pistons
Minnesota Timberwolves 82-113 Chicago Bulls
Utah Jazz 97-103 Dallas Mavericks
Cleveland Cavaliers 95-110 Houston Rockets
Miami Heat 104-83 Sacramento Kings

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Semih Erden - İlk beşte başlayan Erden, 40 dakika süre aldı ve 10 sayı(3-6 FG, 4-4 FT), 7 ribaund, 1 top çalma, 4 blok ve 5 faulle oynadı.
Ömer Aşık - 16 dakika süre aldı ve 3 sayı(1-2 FG, 1-4 FT), 7 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 blok ve 4 faulle oynadı.

Gecenin MVP'si
İlk defa verdiğim bu ödül, bu geceki inanılmaz performansıyla Ben Wallace'a gidiyor... 36 yaşındaki tecrübeli pivot, takımının 120-116lık skorla kaybettiği Raptors maçında 39 dakika sahada kaldı ve 23 sayı, 14 ribaund, 4 asist, 5 top çalma ile oynadı

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails