2 Mayıs 2011 Pazartesi

Maç Öncesi | Atlanta Hawks @ Chicago Bulls | 2.Tur 1.Maç (NBA.com)


03 Mayıs Salı , 03.00 @ United Center


Normal Sezonda Aralarındaki Maçlar
2 Mart - Chicago Bulls 80 @ Atlanta Hawks 83
11 Mart - Atlanta Hawks 76 @ Chicago Bulls 94
22 Mart - Chicago Bulls 114 @ Atlanta Hawks 81

----


Açılış turunda sıkı oynayan Derrick Rose, takımının Doğu Konferansı yarı finallerinde olası bir Atlanta Hawks eşleşmesini öğrenene kadar rahatlamasına izin vermemişti.


İşler yolunda gitti ve Hawks altı maç sonunda Orlando'yu geçince Derrick Rose artık Dwight Howard baskısından endişe duymuyor ama o yine de pazartesi günü başlayacak serinin kolay olmasını beklemiyor.


Bulls, Indiana'yı beş maçla geçerken rakibini iyi tuttu ve Rose, Hawks karşısında bundan daha fazlasını - belki de sert faulleri - bekliyor.


Ona göre, seri boyunca büyük ihtimalle oynamayacak olan Kirk Hinrich'e rağmen Joe Johnson liderliğindeki takımın, dengeli ve atletik olması bir tehlike.


Pazar günkü idmana kişisel sebeplerden dolayı katılmayan Rose, " Artık işlerin daha da zorlaşacağını düşünüyorum. İyi sıçrayabilen oyuncuları, benim şutlarımı engelleyebilecek iyi uzunları var. Pachulia ve Horford sert oyuncular. Eğer bir şey varsa o da bu serinin çok zor olacağıdır. " diyor.


Sağlıklı bir Carlos Boozer takımına yardımcı olabilir ancak onun kalıntılarını görebileceklerdir. 5.maçta sağ ayak baş parmağından yaşadığı sorundan önce bile sakatlıkla mücadele ediyordu. Ayrıca Boozer iki gün dinlendikten sonra pazar günkü idmana kısıtlı olsa da katılmayı başardı.


Pazar günü NBA'de "Yılın Koçu" ödülüne layık görülen Bulls koçu Tom Thibodeau, " Açıkçası o sadece biraz daha şut çalıştı. İyiye doğru gidiyor. Kaldırma hareketleri yaptı ve bisiklette çalışıyordu. Biraz daha iyi hissediyor. Pazartesi neler yapabileceğini göreceğiz. Her gün gittikçe iyileşiyor, bu da bizi cesaretlendiriyor. Maç öncesi şut çalışmasında iyi görünürse, ısınmasına da izin vereceğiz ve başlamak için hazırsa bunu hep birlikte göreceğiz. " diyor.


Bulls sezonu 62-20 ile lig birincisi olarak bitirerek playoff boyunca ev sahibi olma avantajını aldıktan sonra bunun ilk turda çok yararı oldu, ancak Pacers'ın başka fikirleri vardı. Chicagolu oyuncular ne zaman çemberin yakınına gelseler sert savunuyordu, uzun boylu savunmacıları da senkronize şekilde hücuma fırlıyordu ve Rose üzerinde sürekli bir double-team savunması anlayışları vardı.


Hawks fiziksel bir takım değil. Pacers'ın aksine Rose'u durdurmak adına Paul George ya da Dahntay Jones'a sahip değiller. Daha da önemlisi Kirk Hinrich de aralarında olmayacak.


Eski Bulls point guardı, topuk kirişindeki ağır gerilmeler nedeniyle Orlando serisinde kısıtlı dakikalar oynadıktan sonra bu seri boyunca büyük ihtimalle hiç oynayamacak.


Hawks koçu Larry Drew, " Önceki gece yaptığından daha iyi yürüyür gibi gözüküyor. " dese de Hinrich'in bu turda dönebileceğini düşünmüyor. Drew, " Kirk dayanaklı birisi. Ben asla asla demem ancak şu anda, geri dönecek gibi gözükmüyor. "


Hinrich'in bu sakatlığının ardından Atlanta, hücümu yönlendirebilecek ve diğer yandan da Rose'u savunabilecek bir point guard arıyor.


Wake Forest çıkışlı eski bir ilk tur seçimi olan Teague, sezon boyunca yaşadığı istikrarsızlık sonrasında artık büyük ihtimalle oyunda kilit bir rol alacak.


Orlando karşısında Hawks, Howard'ı savunmak için uzun beşler tercih etmişti. Böyle olunca da Teague bencten gelmiş ve iki maçta sadece toplam dokuz dakika oynayabilmişti. Ama artık umut verici bir şeyler gösterme zamanı geldi.


Drew, " Teague ile başlamak, ölçüp biçip verilmesi gereken bir karar. Bu son birkaç günde her türlü durumu değerlendirdik. Onu ilk beşte de ilk beş dışında da kullandık. Bunu yarın daha çok konuşacağız ve ne yapacağımız hakkında bir fikre varacağız " diyor.

Ayrıca Jamal Crawford ve Zaza Pachulia da bu kararda bir faktör olacak. Her şekilde de Rose'u durdurmak kolay olmayacak ve bu tek adamlık bir görev olacak.

Johnson, " Jeff gibi çok süre almayıp pek fazla playoff tecrübesi olmayanlar için mücadele orada. Onun fırsatı geldi ve biz onu yükseltmeye, büyük dakikalarla oynatmaya ve sahada pozitif şeyler yapmasına bakıyoruz. Ancak şundan eminim ki, ikinci yarılarda Derrick Rose'u ben savunacağım " diyor.


Rose, Indiana karşısında zorluklar yaşamıştı ve seri boyunca 19 top kaybı yapmıştı. Ancak Hawks, Pacers kadar iyi top çalmıyor.


Hawks sezon boyunca rakibine 12.5 top kaybı yaptırdı ve bu alanda ligde 29.sırada yer aldı. Orlando serisinde ise rakibe ortalama 12.8 top kaybı yaptırdı -ki bunların 33ü Howard'a aitti ve Jameer Nelson sadece 8 kez top kaybetmişti.


Ayrıca, normal sezondaki 3 maçta Hawks karşısında 25.3 sayı ortalamasıyla oynayan ve toplamda 10 top kaybı yapan Rose'u savunmak için çok iyi bir iş yapmak zorundalar.


2 Mart'taki ilk maçta 21de 5 gibi felaket bir yüzdeyle 12 sayı atan ve 6 top kaybı yapan Rose, diğer iki buluşmada daha çok bir MVP gibi gözükmüştü. Dokuz gün sonraki randevuda 34 sayı atarken 15te 14 serbest atış isabeti yakalamış ve 22 Mart'taki maçta da 8de 6 üçlükle 30 sayı kaydetmişti.


Peki ya şimdi?


Rose, " Kendilerine güvenerek oynuyorlar. Onlar geçen sene süpürülmelerine izin verdiler ve bu sene gelip onu yendiler. Bu çok şey ifade ediyor. Kendilerine güvenleri fazla. Herkes birbirine ve kazanabileceklerine inanıyorlar. " diyor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails