18 Eylül 2010 Cumartesi

NBA'in En Sevilen ve Sevilmeyen Oyuncuları


Q-Scores araştırma merkezinin yaptığı araştırmaya göre bu yılki en çok sevilen ve sevilmeyen sporcular belli oldu. Basketbolun yıldızı Michael Jordan, emekli olmasına karşın hâlâ en sevilen sporcu konumunda bulunuyor. Bu yaz Cleveland'dan Miami'ye geçiş yapan LeBron James ise bu hareketi yüzünden en sevilmeyenler arasında 6.sıraya kadar yükselmiş durumda.

Yaklaşık 200 kişinin en sevilenden en sevilmeyene göre sıralandığı bu listede yer alan diğer isimlere bir bakalım:

En sevilenler
1. Michael Jordan
2. Apolo Anton Ohno
3. Peyton Manning
4. Steve Nash
5. Joe Montana
6. Kristi Yamaguchi
7. Shaun White
8. Brett Favre
9. Arnold Palmer
10. Tim Duncan

En sevilmeyenler:
1. Michael Vick
2. Tiger Woods
3. Terrell Owens
4. Kobe Bryant
5. Chad Ochocinco
6. LeBron James
7. Robby Gordon
8. Ben Roethlisberger
9. Alex Rodriguez
10. Juan Pablo Montoya

Ayrıca Dwight Howard en sevilenler arasında 45.sırada iken en sevilmeyenler arasında 128.sırada yer alıyor.

Çin Takımı Artık Iverson'la İlgilenmiyor


NBA.com'dan Sam Amico'nun verdiği bilgiye göre Allen Iverson ile ilgilenen Çin ligi takımı(adını hatırlamıyorum ama heralde Shaanxi idi) yıldız oyuncuyla bundan böyle ilgilenmiyor. Neden ilgilenmedikleri konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Acaba Iverson burda da mı benchte kalacaktı da takım artık ilgilenmiyor, para konusunda mı anlaşamadılar, Iverson'a NBA'den teklif mi var ya da en kötü ihtimal  Iverson emekli olmaya mı karar verdi. Akla her türlü şey gelebilir ama şu bir gerçek ki Iverson bu gidişle zor takım bulur. Öncelikle NBA'de oynamak istiyorsa şu tavan yapmış egosuna bir son vermesi lazım. Bu şekilde giderse kendi kariyerine zarar verdiği gibi hayranlarını da üzüyor. Ama şu bir gerçek ki hayranı olsan da olmasan da Iverson gibi bir oyuncunun kariyerinin son demlerinde böyle şeyler yaşaması kim ister ki? Benchten gelerek de olsa herkes en azından Iverson'ı NBA sahalarında görmek istiyor... Umarız en doğru kararı verir..

Rixos Cup'ta Şampiyon Galatasaray Cafe Crown


3.Uluslararası Rixos Cup turnuvası bugün oynanan maçlarla birlikte sona erdi. Son günün ilk maçında Gloira Giants Düsseldorf, Dinamo Moskova'yı 66-56 yenerken; iki Türk ekibi, Galatasaray Cafe Crown ve Medical Park Trabzonspor'un karşılaştığı son maçta ise Galatasaray Cafe Crown rakibini 79-62lik skorla yenerek turnuvayı namağlup olarak tamamladı ve böylece şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Turnuva sıralaması ise şöyle: 
1 - Galatasaray Cafe Crown (3-0)
2 - Gloria Giants Düsseldorf (2-1)
3 - Medical Park Trabzonspor (1-2)
4 - Dinamo Moskova (0-3)

17 Eylül 2010 Cuma

Lisa Leslie Röportajı (NYTimes.com)

NYTimes.com'un Lisa Leslie röportajı...


Soru: WNBA'de oynamayı özlüyor musun?
Cevap: Oynamayı özlemiyorum ama bir yayıncı olarak oyuna yakın olmayı seviyorum. Geçen sezon ABC için Lakers ve Fox Sports için Pac-10 konferansı yayınlarına katıldım. Artık bir başka yayına katılmayı dört gözle bekliyorum. Umarım, Charles Barkley ve Kenny Smith ile bir stüdyoda basketbol konuşma hedefim gerçekleşir.

S: Peki atılmak istediğin diğer projeler neler?
C: Topluluğa karşı konuşmayı seviyorum. Manevi hediyemin konuşma yeteneğimin olduğuu düşünüyorum.

S: Geri dönüş yapmayı hiç düşündün mü?
C: Temmuz ayında Sparks oyuncu olarak geri dönmem için kapımı çaldı, ama ben hayır dedim çünkü hayatımın bu bölümünden zevk alıyorum. Her zaman benden beklenen düzeyde katkıda bulundum ve artık yapamayacağımı anlayınca bir sporcunun yaptığı gibi ben de kalmak istemedim. Geri dönüş yapmayı istemiyorum.

S: Basketbol kariyerinde en çok gururlandığın şeyler neler?
C: Birçok ödülüm var. İki şampiyonluk kazandım ve bir takım sporunda 4 kez üst üste Olimpiyat altın madalyası kazanan tek sporcuyum. Ülkemin renklerini giymeyi seviyorum. Ama bütün ödüller bir yana, muhtemelen en büyük ödülüm bir rol modeli olmayı başarmak  oldu.

S: İki şampiyonluk kazanmak nasıl birşeydi?
C: Müthişti çünkü arka arkaya kazandık. İkincisinde New York'u yendik. Üzgünüm New York.

S: Yakın zamanda ikinci çocuğunu doğurdun.
C: Müthiş. Çok heyecan verici. Onların geleceğini şimdiden görebilirsiniz. Kızım sanırsam 1.92 boyunda ve oğlum da 2.13e yakın olmalı. Ben 1.94üm, kocamsa 1.99. Yani evden gayet iyi sporcular çıkarma şansımız var.

S: İyi yemek yapar mısın?
C: Elbette, özellikle de bamya, spagetti ve güveçte iyiyim.

S:  Büyüdüğün dönemlerde idolün kimdi?
C: James Worthy. Big Game James. Lakers hayranıydım. Magic Johnson ile "Showtime" dönemindeki Lakers'ı izliyordum ve Magic ne zaman baskete ihtiyacı olsa Big Game James'e gideceğini söylerdi. Hep onun gibi olmak istemiştim ve ben de onun kenar çizgisinden yaptığı spin hareketlerinin aynısını yaptım.

S: Basketbola bıraktığın mirasın nedir?
C: Mirasım, pozisyonumda çok yönlü bir oyuncu olmak için çok çabalamam olabilir. İhtiyaç olduğu için pivot oynadığımı söyleyebilirim, halbuki forvet de oynayabilirdim ve geri adım adım atıp üçlüğü atabilirdim. Çok yönlülük ve tutarlılık benim için çok önemliydi. Her gün herşeyimi vererek kendimi göstermeye çalıştım.

S: Bize senden başka kimsenin bilmediği birşeyden bahseder misin?
C: Lucille Ball'ı çok seviyorum. Onu izlediğim zamanlarda beceriksiz ve sakar biriyim, benim için eğlenceli ve çılgın daha birçok Lucy anım var.

Çeviri: Burak Zorlu

Rixos Cup'ta Son Gün Programı


17.30 , Gloria Giants Düsseldorf - Dinamo Moskova
19.30 , Galatasaray Cafe Crown - Medical Park Trabzonspor

Her iki maçı da SKYTÜRK kanalından izleyebilirsiniz.

Steve Kays ile Kısa Soru-Cevap

Detroitbasketball.net'ten Steve Kays ile yaptığım kısa soru-cevap sizlerle...





EverythingForBBall: Detroit, Richard Hamilton ya da Tayshaun Prince'i takas edecek mi?
Steve Kays: Hayır, bu sadece varsayım niteliğinde..

EFB: Yani takas edilmeyecekler mi? Böyle diyebilir miyiz?
SK: Korumalı olmayanlarda Richard Hamilton, Jason Maxiell, Dejuan Summers ve Terrico White'ı koydum. Eğer yazımı okursan daha fazla bilgin olacaktır. (Yazı için: http://bit.ly/bvMy6R)

EFB: Yazını okudum ve Prince'in de korumalı olmayanlar listesinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yaşlı birisi ve yeniden yapılanma için takas edilmeli.
SK: Bulunabilirdi ancak önümüzdeki yaz sınırsız serbest olacağı için onu dahil etmedim.

EFB: Onu unutmuşum. Peki Detroit onunla yeniden imzalayabilir mi? Ya da "Güle güle Prince" mi diyecekler?
SK: Muhtemelen takas edilecek.  Yani güle güle diyebilirler.

EFB: Cevapların için teşekkürler.
SK: Problem değil.

MJ's Greatest Moments

http://www.youtube.com/watch?v=fCHMgbGZq3I

Oyuna 5 Ekim'den sonra ulaşabileceğiz.. Ayrıca PS3 ve Xbox için oyunun demosu çıkmış durumda. Malesef PC için yok...

16 Eylül 2010 Perşembe

Matt Janning Röportajı (Suns.com)



Suns.com: İlk olarak, Suns ile imzaladığın için tebrikler.

Matt Janning: Çok heyecanlıyım. Bunu nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. Çevremdekiler, ailem, konuştuğum herkes bana çok heyecanlandıklarını söyledi. Müthiş bir his. Las Vegas'ta geçirdiğim süre boyunca, koç ekibine, oyunculara ve bu sisteme uygun olduğumu hissettim. Gerçekten de ne yaptıklarını biliyorlar, o yüzden iyi bir uyum yakalayabilirim.

Şu anda hazırlık kampını ve kadroya eklenmeyi düşünüyorum. Kafamdaki tek düşünce bu. Bu takımı seviyorum. Suns'ın yıllardır harika bir kimyası var. Birlikte çok iyi oynuyorlar. Steve Nash, Grant Hill ve Goran Dragic gibi oyuncuların arkasında kalıp birşeyler öğrenecek olmak müthiş bir deneyim. Bir genç oyuncu olarak, daha iyi bir ekibe adım atmak için sormazsınız, saha içinde ve dışında izleyip öğrenirsiniz. Bunların hepsi beni çok heyecanlandırıyor.

Suns.com: Yaz ligindeki Suns takımında üçüncü skorer ve ikinci rebounder idin. Las Vegas'taki zihniyetin hakkında bize birşeyler söyler misin, özellikle Orlando'daki yaz liginde Boston için oynadıktan sonra buraya gelişin nasıl oldu?

Janning: Northeastern'dan geliyorum ki burası orta büyüklükte bir yer ve açıkçası basketbol ünü yüksek düzeyde değil. Ben sadece en iyisini yapabilmek için kendimi geliştirmek istiyorum. Orlando'da keyifsizdim ardında Phoenix, Vegas'ta bana bir fırsat verdi. Bu fırsat çok iyi geldi. Tonlarca dakika oynadım ve bu da benim için çok iyi bir şans oldu.

Suns.com: Orlando'daki ilk maçında koç kararıyla oynamadın ancak diğer maçta oynatılınca 20 sayıyla bitirdin ve insanların gözleri bir anda açıldı.

Janning: Orada 12-13 kişiydik ve herkese her maç oynayamayabilirsiniz dediler. “Sınırlı dakikalar alacaksınız ancak şans bulacaksınız". Ancak bir gün hiç oynatmadılar. Menajerimle konuştum ve oynamam gerektiğini söyledim, ancak hepsi bir ilerleme sürecenin parçasıydı. Bana aklımı kaybetmemem gerektiğini söyledi ve sonraki gün yaklaşık 25 dakika oynadım, bu da benim bu kadar uzun süre oynadığım maçlardaki en iyi oyunlarımdan biri oldu. Bu beni daha rekabetçi yaptı ve Las Vegas'ta iyi olmamı sağladı.

Suns.com: Suns'ın koç ekibi Las Vegas'taki Yaz Ligi'nde senin takıma yakın olduğunu söylemişti. Sen neler diyorsun?

Janning: Overall bir oyuncu olduğum için beğendiler. Bir NBA maçında hem bir hem de iki numaralı pozisyonda oynama becerim var. Basketbol IQ'mu beğendiler. Bunu duymak daima güzeldir. Bunlar her zaman bana ekstra kazanç sağlıyor.

Birçok şey yapabiliyorum. Beni bir numaraya koyduğunuzda topu paylaştıran biri oluyorum, diğer adamları buluyorum ve aynı zamanda sayı da yapabiliyorum. Ribaund konusuna gelince, bunun bir püf noktası ya da onun gibi bir şeyi var mı bilmiyorum. Sadece üzerinde durmaya çalışıyorum. Kimileri küçük şeyler yapar. Eğer biraz akıcı olursanız, birkaç ribaund alırsanız ve bunları birleştirmeyi başarırsanız oyunun gidişatını elinize alabilirsiniz. Size yardımcı olacak şeyler bunlar.

Suns.com: Haziran ayında draft edilmedin, açıkçası bu senin lige girişin için ideal bir durum olmadı ancak motivasyonu hiç etkilememiş gözüküyor.

Janning: Biraz da olsa hayal kırıklığı olmuştu ancak aynı zamanda size başka opsiyonlarda veriliyor. Boston bana izin verdi ve Orlando'da oynadım ancak olmadı, ardından Vegas'a gittim ve Phoenix için oynadım. Draft edilmemiş olmak hiç büyük bir sorun olmadı. Hâlâ kendimi kanıtlayabileceğimi göstermek istiyordum ve bunu da yaptım.

Çalışmalarımdan sonra, birkaç takımın draft tablosuna ben de yer alıyordum ancak bu tabloların üst sıralarında yer alan birisi değildim. Ben de iyi çalışmalardan sonra bir opsiyon olarak Yaz Ligi'ni beklemeye koyuldum. Menajerim de Yaz Ligi'nde bana da iş verileceğini söyledi ve oraya götürdü. Sonra orada devam edip performansımı yüksek tuttum.

Suns.com: Kullandığın 23 numara Suns'ta Jason Richardson tarafından kullanıyor, o yüzden yeni forma numarasına ihtiyacın var. Peki bu konuyla ilgili düşüncelerin neler?

Janning: (Suns Oyuncu Kadrosu Yöneticisi) Todd Quinter beni arayıp ne düşündüğümü ve ne istediğimi sordu. Göreceğiz ancak bir gün o forma numarasına geri döneceğim.

Çeviri: Burak Zorlu

Takımınızın Tüm Zamanlar Beşini Siz Seçin



ESPN yine güzel bir yenilik yapmış. Aşağıdaki verdiğim linke tıklayarak takımınızın tüm zamanlar beşini siz seçebilirsiniz. Beşlerinizi onayladıktan sonra seçimlerinizin genelde yüzde kaçla seçildiğini de göreceksiniz.. Bu linkte Hawks sayfası açılıyor, diğer takımlar içinse  linke tıkladıktan sonra sol taraftaki "Select A Team" yazısına tıkladığınız zaman diğer 29 takım karşınıza çıkacak ve istediğiniz takımı seçebileceksiniz.. Eğer yaptığınız seçimleri silip yeni seçim yapmak istiyorsanız da "Star Over" yazısına tıklamanız yeterli.. Kolay gelsin.

Ayrıca, seçtiğiniz beşleri yorum olarak bırakırsanız daha güzel olacaktır.

Seçim yapmak için tıklayınız..

Rixos Cup'ta 1. ve 2. Gün Sonuçları



Rixos Cup'ta heyecan dün oynanan Medical Park Trabzonspor - Gloria Giants Düsseldorf karşılaşmasıyla başladı. İlk maçta üstün bir oyun sergilemesine karşın son saniyede yedikleri üçlükle yenilen MP Trabzonspor, turnuvanın ikinci gününde Dinamo Moskova karşısında bu sefer ilk yarı zorlanmasına karşın 2.yarıdaki oyunuyla maçı farklı kazanmayı bildi. Turnuvadaki bir diğer Türk ekibi Galatasarat Cafe Crown ise ilk gün D. Moskova'yı farklı geçerken ikinci günde bu sefer Düsseldorf'u farklı geçti. Galatasaray bu iki maçta da savunmasıyla ön plandaydı.

Not: Evren Büker kulüpten parasını alamadığı için bugün kamptan ayrıldı ve Moskova maçında yer almadı. Konuyla ilgili konuşan Doğan Hakyemez de oyuncunun artık kulübün kapısından içeri giremeyeceğini ve konuyla ilgili hukuksal sürecin başladığını söyledi.

1.Gün Sonuçlar:
Medical Park Trabzonspor 67-68 Gloria Giants Düsseldorf
Galatasaray Cafe Crown 63-51 Dinamo Moskova

2.Gün Sonuçlar:
Medical Park Trabzonspor 59-48 Dinamo Moskova
 Galatasaray Cafe Crown 87-67 Gloria Giants Düsseldorf

Rockets Fesenko'yla İlgileniyor


Houston Rockets'ın Kyrylo Fesenko ile ilgilendiği ortaya çıktı. Ancak her ne kadar ilgilenseler de henüz Utah Jazz'ın kapısını çalmış değiller. Rockets'in şimdilerde bazı planları var ve eğer bu planları suya düşerse Jazz'a teklif yapılacak. Yani Fesenko Rockets'in birincil seçeneceği değil ama yine de takım onunla imzalayabilir. Tüm işaretler Fesenko'nun takımdan ayrılacağını gösteriyor ancak Jazz'da kalması durumunda oynamak için daha iyi bir şansı olacak ve daha fazla dakika alacak. Mehmet Okur sakat olduğundan playofflarda ilk beşte onun yerine geçmişti ve şimdi takımda Al Jefferson olsa bile sakat Okur'un dakikalarını çalacaktır.

15 Eylül 2010 Çarşamba

Kara Tren


Yahoo Sports'tan Adrian Wojnarowski'nin twitterında biraz önce yayınladığı bir fotoğraf.. Wojnarowski twitterında bu fotoğrafın yanında şöyle diyor: " Pekin'deki Amerika takımının bu fotoğrafını hatırladınız mı? Dwight Howard dışında herkes Nike marka giyinmiş, Howard'ın ki ise gözükmüyor". Wojnarowski böyle diyor ama benim daha çok dikkatimi çekense zencilerin bir tren gibi dizilmesi oldu ve aklıma direk şu söz geldi: " Kara Tren "

Dampier, Miami Seni Bekler


Geçtiğimiz ay Dallas Mavericks ile Charlotte Bocbats arasında yapılan takas sonucunda Bobcats yolunu tutan Eric Dampier sonunda serbest bırakıldı. Takas olduğu günden beri 13 milyon dolarlık yüksek kontratı yüzünden serbest bırakılması beklenen Dampier artık serbest. Bobcats GM'si Rod Higgins geçenlerde Dampier'ı serbest bırakmak yerine takas etmeye çalışacağız demişti ama belli ki bir takım bulamamışlar. Zaten bugün Dampier'ın serbest bırakıldığını duyuran GM Higgins'te açıklamasında böyle diyor: " Erick'i içeren birçok takas paketini araştırdık ancak takımımız için en iyi takas seçeneğini bulamadık. Bu yüzden de Erick'i serbest bıraktık, artık hazırlık kampı öncesi diğer takım fırsatlarını değerlendirebilir"

Bobcats bu hamlenin ardından salary capte baya bir boşluk yarattı. Önceden 74 milyon dolar ile lüks vergisi sınırını(70 milyon dolar) aşan Bobcats artık 65 milyon dolarlık bir salary cap'e sahip. Bobcats böylece lüks vergisi ödemekten yırttı.

Dampier serbest kalınca yeni takımı için tabi akıllara direk Miami Heat geliyor. Serbest bırakılmasından sonra Miami Herald gazetesine konuşan Dampier, Miami Heat fikrini sevdiğini ancak henüz menajeriyle birşey konuşmadığını söyledi. Miami'nin pivot eksiği olduğunu düşünürsek Dampier onlara ilaç gibi gelecektir. Hâlâ yüksek seviyede oynayabilirim diyenn bir Dampier'ın takımda olmasıyla tek eksik parça da tamamlanmış olur. Pota altındaki caydırılıcığıyla iyi iş yapacaktır Miami'de. Zaten Spoelstra'da savunmacı bir koç. O yüzden cuk oturur Miami'ye.

14 Eylül 2010 Salı

Rixos Cup Başlıyor


Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Rixos Cup'ta heyecan bugün başlıyor. Murat Didin'in organize ettiği ve Rixos Hotels'in sponsorluğunu yaptığı bu turnuvada maçlar Antalya Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda yapılacak. Turnuvada yer alaca takımlar ise şöyle; Galatasaray Cafe Crown, Dinamo Moskova, Murat Didin'in koçluğunu yaptığı Dusseldorf Giants ve TBL'nin yeni takımı Medical Park Trabzonspor. Turnuvayı televizyondan takip etmek isteyenlerde SKYTURK kanalından takip edebilirler.

Turnuva fikstürü için resme tıklayınız..

Mehmet Okur Ne Zaman Dönecek?


Bir sürü kaynağın söylediğine göre Mehmet Okur'un aşil tendonundan geçirdiği ameliyat sonrası dönüşü için Aralık-Ocak aralığı bekleniyor. Ancak konuyla ilgili konuşan Utah Jazz genel menajeri Kevin O'Connor ise Okur'unn dönüşüyle ilgili zamanın belli olmadığını ve organizasyonun tedbirli davranmaya devam edeceğini söyledi ve ekledi: "Sanırım Ekim ortasında yapacağımız bir değerlendirmeyle neler yapacağımız belli olacak." Okur'un menajeri Marc Fleisher ise oyuncusunun, rehabilitasyon esnasında sıkı çalıştığını ve ilerme kaydettiğini, geri dönmek için herşeyi yaptığını söylüyor. Okur'un şu günlerde Al Jefferson ve Paul Millsap ile çalışmalar yaptığını da ekleyelim. Okur ameliyat olduktan sonra yaklaşık 8 ay olmayacak deniyordu -ki kaynakların söylediği de bunu destekliyor. Umarız Okur daha erken iyileşir ve yeniden iyi bir performans ortaya koyar ancak şunu da söylemek gerekirse, bu sakatlığı yüzünden yeni sezonda ilk beşteki yerini büyük bir ihtimalle kaybedecek ve yeniden kazanması için çok çalışması gerekecek. İyi şanslar Memo !

Iverson Şoka Uğramış



Allen Iverson'ın menajeri Iverson'ın hiçbir NBA takımının kendisiyle ilgilenmemesi sebebiyle şoka uğradığını söyledi. Menajer Gary Moore, "Çok hayret ediyoruz. En azından şunu söylemek gerekirse hiçbir takım Iverson ile ilgilenmiyor. Sadece bunu anlamıyorum." diye konuştu.

Iverson'a bir teklif bile gelmemesi gerçekten çok şaşırtıcı ancak oyuncunun bir NBA takımında benchte oynamayı kabullenemediğini unutmayalım. Memphis'te benchten gelen Iverson bunu kabullenemeyince ve sadece 3 maç oynayınca da kontratı karşılıklı olarak feshedilmişti. Ardından 76ers'e geri dönüş yapmasına karşın bu sefer de eşiyle yaşadığı problemler(eşi boşanma davası açmıştı) yüzünden belirsiz süreyle basketbol kariyerini bitirmişti. Egosunu yenememesi yüzünden NBAde bir takımın ilgilenmemesi çok normal. Bu yüzden şu sıralar adı Çin Ligi'yle anılıyor ve onun istediği ilk beş şansı da burada var. Giderse şaşmamak lazım.

13 Eylül 2010 Pazartesi

Kerem'in Ayağı Dışardaymış

Yarı finalde son saniyelerde Sırbistanı yendiğimiz maçta, maçı kazandıran basketi atan Kerem Tunçeri'nin turnike öncesinde top alırken ayağı çizgideymiş. Şimdilerde bu haber iyice Sırpların gündemine oturmuş durumda ancak artık maç bitmiş neyini tartışacaksınız ki. Yine de şunu söylemek lazım ki hakem gözünün önündeki pozisyonu görmemiş..

İşte o video:

Louis Amundson Artık Bir "Warrior"



Haftalardır 3 takım arasından seçim yapamayan Louis Amundson sonunda kararını verdi. Amundson'ı artık Golden State Warriors formasıyla göreceğiz. Kontratı ise 2 yıllık ve bu kontrattan toplamda 4.7 milyon dolar kazanacak. Ayrıca anlaşmanın ikinci yılı da oyuncu opsiyonu olacak. Amundson haftalardır Warriors, Hornets ve Pacers takımları arasında bir seçim yapmaya çalışıyordu. Amundson gibi hırslı bir oyuncuyu bir "Warrior" olarak görmek de hoş olacak...

Turkey2010 Ödüller & İstatistik Liderleri


Altın Madalya: Amerika Birleşik Devletleri
Gümüş Madalya: Türkiye
Bronz Madalya: Litvanya



Turnuva MVPsi: Kevin Durant (ABD)
Turnuva İlk Beşi: Milos Teodosic (Sırbistan), Hedo Türkoğlu (Türkiye), Kevin Durant (ABD), Linas Kleiza (Litvanya), Luis Scola (Arjantin)



Turnuvanın Sayı Kralı: Luis Scola (Arjantin) - 27.1
Turnuvanın Ribaund Kralı: Yi Jianlian (Çin) - 10.2
Turnuvanın Asist Kralı: Pablo Prigioni (Arjantin) - 6.4

Koç K: " 2012'den Sonra Bırakıyorum"


2010 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Amerika Milli Takımı'nın koçu Mike Krzyzewski -namı değer Koç K- maç sonu ESPN'e, milli takımı 2012 Yaz Olimpiyatları'ndan sonra bırakacağını açıkladı. Koç K yaptığı açıklamada, " 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra işim bitecek. Türkiye'de ABD milli takımına altın madalyayı kazandırdığım için çok gururluyum " dedi. Başarılı koç 4 senedir yaptığı Amerika milli takımı baş antrenörlüğü kariyerinde 2006 Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya, 2008 Yaz Olimpiyatları'nda ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

12 Eylül 2010 Pazar

Durant Yine ABD Tarihine Geçti


Daha dünkü Litvanya maçında 38 sayı atarak ABD milli takımı tarihine geçen Kevin Durant, bugünkü final maçında Türkiye karşısında kaydettiği 28 sayı ile ABD milli takımı adına Dünya Şampiyonası tarihinde bir şampiyonada en çok sayı atan oyuncusu oldu. Durant bu gece attığı 28 sayı ile Luther Burden'ın 182 sayılık rekorunu geçmeyi başardı.

Turkey2010'da Sıralamalar Belli Oldu


İki hafta süren maratonun ardından ilk 16 belli oldu. Turnuvanın son gününde Arjantin İspanya'yı 86-81 ile geçerek Dünya 5.si olurken; Sırbistan'ı 99-88 ile geçen Litvanya da Dünya 3.sü oldu. Dünya şampiyonu ise finalde ev sahibi Türkiye'yi 81-64 gibi farklı bir skorla geçen ABD oldu. İşte sıralamalar:

1- ABD
2- Türkiye
3- Litvanya
4- Sırbistan
5- Arjantin
6- İspanya
7- Rusya
8- Slovenya
9- Brezilya
10- Avustralya
11- Yunanistan
12- Yeni Zelanda
13- Fransa
14- Hırvatistan
15- Angola
16- Çin

Turkey2010 Son Gün Programı


Klasman Maçı (5.lik)
İspanya-Arjantin, 15.00 (NTVSPOR)


3.lük Maçı
Sırbistan-Litvanya, 19.00 (NTVSPOR)


Final Maçı
TÜRKİYE-ABD, 21.30 (NTV ve HD-en)

Iverson Çin'e Mi Gidiyor?


Kaynaklara göre Allen Iverson geçtiğimiz sezon ara verdiği kariyerine Çin liginde Foshan takımıyla devam etmenin eşiğinde. Geçtiğimiz sezon ailevi sorunlar yüzünden Sixers'tan ayrılıp kariyerine ara veren Iverson'ı en fazla bir yıl Çin'de gördükten sonra NBA'e dönüp ne kadar oynayabiliyorsa oynamayı tercih edebileceğini söyleyebiliriz. Gerçi Marbury için de zamanında NBA'e geri dönebilmek için bir yıllığına Çin'de oynayacak denmişti ama Marbury burada kalmayı seçti ve yanlış hatırlamıyorsam 2-3 yıllık bir kontratı var artık.  Tüm bunlar bir yana  Stephon Marbury ile kapışmasını izlemek ne güzel olurdu.

Unutulmaz Son 20 Saniye !!!

Şu son 20 saniyeyi artık zor unuturuz herhalde.. İzle izle coş...

Ayak İçi Stayla !


Teodosic takımı adına bugün en iyi isimdi, belki de sahanın en iyisiydi ama onun İspanya karşısında yaptığını bu sefer Kerem Tunçeri yaptı ve "Güle güle Sırbistan" dedi. Oyunu filan iyiydi ama bir de diğer oyunu vardı... Hakemlere yağcılık ve her pozisyonda bir itiraz etme sevdası... Buna en güzel örnekse son anlarda Ömer Aşık'ın neredeyse gözünü çıkarttığı pozisyon sonrası "ben naptım abi ya, ne diyosun sen gibi" bir tavır takınmasıydı. Bu gibi şeyleri maçın genelinde de yaptığını ve hakemleri de çoğu kez sonraki pozisyon için etkilediğini de söylemeliyim. Tüm bu iğrenç tavırlarına rağmen Türkiye kazanınca maç sonu böyle bir harekete başvuruyor Teo abimiz. Ayrıca şunu söylemeden geçemeyeceğim: vuruşu da bir güzelmiş hani. Son olarak, "Ayak içi stayla !" ...

Türkler Uçuyor (Türkiye 83-82 Sırbistan)


Maç hakkında bir yorum bile yazmak gelmiyor içimden.. Böyle bir maçın, böyle bir son 10 saniyenin ardından söyleyecek kelime bulamıyorum.. Müthiştiniz çocuklar müthiş... O salonda olmak vardı şimdi ah, ah... Maç hakkında ayrıntılara bakmak istiyorsanız link; buradan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails