11 Eylül 2010 Cumartesi

Kevin Durant ABD Milli Takımı Tarihine Geçti



2010 Basketbol Dünya Şampiyonası'nda yarı final heyecanının ilk maçında bir rekor geldi. İlk mücadelede Amerika ile Litvanya karşı karşıya gelirken Kevin Duırant'ın harika performansı hem maçı kazandırdı hem de kendini Amerika Milli Takımı tarihine yazdırdı. Maç boyunca 14-26 şut isabetiyle 38 sayı bulan Durant, böylece Amerika Milli Takımı adına Dünya Şampiyonaları tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu oldu. Eski rekor 2006'daki Dünya Şampiyonası'nda İtalya'ya karşı 35 sayıyla oynayan Carmelo Anthony'e aitti.

Bu arada Amerika bu maçı 89-74lük skorla kazanarak ilk finalist takım oldu.

Rakocevic: "Hiçbir Fikrim Yok"



Efes Pilsen'ın Sırp oyun kurucusu Igor Rakocevic'in bugünkü Türkiye-Sırbistan yarı final maçında kimin galip geleceğiyle ilgili bir fikri yok. Twitter üzerinden yönelttiğim 'Bugünkü maçta favorin kim?' sorusuna Rakocevic, " Hiçbir fikrim yok ! Takımıma güveniyorum ancak Türkiye de olağanüstü oynuyor " diye cevap verdi.

Nuggets-Bulls Takası Mı Geliyor?



Denver Nuggets'ın yıldızı Carmelo Anthony takımdan ayrılmak istediğini ifade ettiğinden beri Nuggets "takas yapalım da Cavaliers gibi olmayalım" der gibi birçok takımla takas görüşmesi yapıyor. 1 Temmuz 2011'de serbest oyuncu olacak olan Carmelo için şu anda en ciddi adaylar Knicks ve Bulls. Ancak son günlerde Bulls ismi daha çok ön planda. Söylenene göre iki takım da -Nuggets ve Bulls- takas için görüşeceklerini bildirmiş. Bu iki takım arasındaki takas paketi ise açık: Nuggets, Melo için Noah'ı istiyor. İlk başta söylenenlere göre Noah ve Deng gidebilir deniyordu ama şimdilerde sadece Noah üzerinde duruluyor. Her ne kadar Noah takasta yer alabilir dense de Chicago yönetimi iki hafta önce Noah'a bir kontrat uzatma teklifi yaptı. Uzatma teklifi demişken Nuggets'ın da Carmelo'ya bir ay önce kadar 3 yıl için 65 milyon dolarlık uzatma teklifi verdiğini de söyleyelim. Her şey iyi hoş konuşuluyor ancak Bulls başkan yardımcısı John Paxson'ın söyledikleri ise takas işi olmayacak der gibi. Paxson şöyle diyor: " Uzun vadede kendimizi geliştirdik ve önümüzdeki sezona hazırız. Hâlen çok genç ve seçkin oyunculara sahibiz. Artık takımda iki All-Star oyuncu, Derrick (Rose) ve Carlos (Boozer) var. Joakim Noah gibi potansiyel bir All-Star olabilecek oyuncuya sahibiz. Ayrıca bu tür konuşmalarda adından söz edilmeyen Loul Deng de var, geçtiğimiz sezon 18 sayı ortalamasıyla oynamış bir oyuncu Deng. Yani kendimizi çok çok iyi hissediyoruz. " Bu açıklamadan takas olmayacak sonucu da çıkabiliriz ama şöyle de düşünebiliriz. Joakim Noah da Carmelo Anthony gibi gelecek yaz serbest oyuncu konumuna düşüyor. Şimdi yapılacak bir takas yerine uzun vadeli imzalar atıldıktan sonra yapılacak bir takas en kârlı yol olacaktır. Bu yüzden belki sezon içinde "trade deadline"dan önce belki de gelecek yaz free-agent dönemi başladıktan sonra bir sign-and-trade yöntemi görebiliriz.

Turkey 2010 Günün Programı


Klasman Maçı (7.lik)

15.00, Slovenya-Rusya (NTVSPOR)

Yarı Finaller

19.00, Amerika-Litvanya (NTVSPOR)
21.30, Türkiye-Sırbistan (NTV ve HD-en)

NBA'de Yılın Maskotu Bango


NBA'de yılın maskotu Milwaukee Bucks'ın maskotu Bango seçildi. Bango böylece sadece maskotların oylamasıyla seçilen dördüncü maskot oldu. Bucks yardımcı başkanı John F. Steinmiller konuyla ilgili olarak, " Bucks organizasyonu ve taraftarlarımız için gerçekten büyük bir onur. Bango sahada ve saha dışında yaptıklarıyla sevilen bir maskot." diye konuştu. Bango önümüzdeki sezon NBA'deki 33.sezonunu geçirecek ve yine taraftarları eğlendirecek.

Bango'nun playoff ilk turunda yaptığı inanılmaz smaç videosuyla bu haberi bitirelim:

Andrew Bogut 5e 5 Maçta Oynadı


3 Nisan'da oynanan Bucks-Suns maçında sakatlanan(resim) Andrew Bogut'tan iyi bir haber geldi. Bogut, hâlen iyileşme sürecinde olan dirsek ve parmak sakatlıklarıyla birlikte cuma günü 5e 5 antrenman maçında yer aldı.

Çok iyi geçirdiği normal sezonun son günlerinde yaşadığı bu ağır sakatlıkla playofflarda takımını yalnız bırakan ve aylardır tedavi gören Bogut'a göre hâlâ önünde uzun bir süreç var. 26 yaşındaki Avustralyalı pivot, " Son günlerde burada antrenman maçlarında oynuyorum. Açıkçası bir darbe daha alırsam şimdiki durumumdan daha kötü bir duruma girebilirim " dedi.

Bogut o maçta smacı bastıktan sonra eli çemberden kayınca çok kötü bir şekilde yere düşmüş ve bu pozisyon sonucunda Bogut'un sol kolu haşata dönmüştü. Sol kolunu haşata döndüren sakatları bir yazalım: kırık bir el, çıkık bir dirsek ve burkulmuş bir bilek.

İşte o sakatlık videosu:

Turkey2010 Klasman Maçları İlk Tur


Turkey2010'da şampiyona tüm heyecanıyla devam ederken çeyrek finalde kaybeden ekipler bugün klasman maçlarının ilk turuna çıktı. 5.lik ve 7.lik maçları için karşılaşacak ekiplerin belirlendiği bugünde Arjantin-Rusya ve İspanya-Slovenya karşılaşmaları oynandı. Günün ilk maçında İspanya Slovenya'yı 97-80 ile geçerek 5.lik maçında yer alacak ilk takım olurken, son maçta Arjantin de Rusya'yı 73-61 ile geçince 5.lik maçında İspanya'nın rakibi oldu. Kaybeden ekipler Slovenya ve Rusya ise Dünya 7.si olabilmek için mücadele verecek.

5.lik maçı 12 Eylül Pazar günü oynanacak. 7.lik maçı ise 11 Eylül Cumartesi günü öğle 3'ten itibaren NTVSPOR ekranlarında olacak.

10 Eylül 2010 Cuma

Turkey 2010 Klasman Maçları Programı


Sıralama (5-8)


İspanya - Slovenya, 18.00 | NTVSPOR
Rusya - Arjantin, 21.00 | NTV ve HD-en

9 Eylül 2010 Perşembe

Ron Artest Şampiyonluk Yüzüğünü Satacak


11 sezon boyunca şampiyonluk yüzüğünü kazanmak için çabalayan ve en sonunda geçtiğimiz sezon Lakers ile bunu başaran Ron Artest'ten ilginç bir hareket geldi. Artest kariyerinde kazandığı ilk ve tek şampiyonluk yüzüğünü dünya çapında yapılacak bir açık artırma ile satmaya karar verdi. Artest bunu yapmasının nedeni olarak ise okullara daha fazla psikiyatrist, psikolog ve terapist koymak olduğunu söyledi. Ayrıca detaylar konusunda da yakında bir duyuru yapacağını da ekledi.

26 Ekim'de Rockets karşısındaki açılış maçından önce yüzük seremonisinde yüzüğüne kavuşacak olan Artest, " Yüzüğü kazanmak için çok çalışıyorsunuz ve kazanınca kendinizi tatmin etmek yerine birçok insana yardımcı olabilmek için elinizde bir şans oluyor. Bundan daha önemli ne olabilir ki? Benim için bu çok önemli " diye konuştu.

Artest, " Artık yaşlandım, bu yüzden şu zamanda insanların benim hakkımdaki düşüncelerinde yer alan söylenmelerini durdurmayı düşünüyorum çünkü biliyor musunuz o benden daha önemli. Şampiyonluktan sonra bu tür şeyleri beynimde kurcalayıp duruyordum, 'Gerçekten bunu söylemeli miyim? Ulusal TVde olur mu?'  diyordum. Buna benzer bir diğer parçam da, ' Bu senden daha büyük, bu senden daha büyük. Gerçekten insanlar hakkında daha fazla bilgi duymaya ihtiyacım var '  diyordu " dedi.
 
Ruh sağlığı, kolej sporlarında önemli bir nokta ve Artest de yapacağı bağışla aileleri ve çocukları erkenden bilinçlendirecek. Artest, şampiyonluğun kazanılmasından sonra röportaj odasında kendi psikologuna teşekkür etmişti, bu bile Ron-Ron standartlarında şok edici birşey. O artık şampiyonluk yüzüğünü bir bağış yoluyla satmayı planlıyor.

Her ne olursa olsun yapacağı bu bağış alkışlanmalı ama içinizde "manyak mı bu adam bi yüzüğün var satılır mı hiç" diyenler ya da "çok hayırlı bi iş yapıyor" diyenler de olabilir artık yorumu size kalmış...

Shaq Parayı Tercih Etmemiş


Geçtiğimiz ay Boston Celtics ile bir yıllık veteran minimum kontrat imzalayan ve bu bir yıl için 1.35 milyon dolar alacak olan Shaquille Oneal, başka takımların daha büyük paralı kontrat tekliflerini reddettiğini açıkladı. Oneal, Detroit Pistons ve Atlanta Hawks'ın kendisine yaptığı 8 milyon dolarlık teklifleri geri çevirmiş.

Shaq, " Dünyadaki en şanslı adam benim. Yaşamım boyunca dört maksimum kontrat imzaladım.. Şimdi ise Atlanta ve Detroit'in önerdiği 8 milyon dolarlık teklifi kabul edebilirdim ama olay para değil. Amaç bir yerlerde varlığının belli olması ve kazanmak " diye konuştu.

Şunu da belirtelim; Shaq kendi reality şovundan yeterince para kaldırıyor...

Turkey2010 Çeyrek Final 2.Gün Programı






ABD - Rusya, 18.00 | NTVSPOR,
Litvanya - Arjantin, 21.00 | NTV ve HD-en

8 Eylül 2010 Çarşamba

Türkiye YARI FİNALDE !!! ( Türkiye 95-68 Slovenya)



FIBA 2010 Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finalde (A) Milli takım tarihi maçta Slovenya ile karşı karşıya geldi. Türkiye maça Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu ve Ömer Aşık beşiyle başlarken, Slovenya ise Jaka Lakovic, Bostjan Nachbar, Goran Dragic, Miha Zupan ve Primoz Brezec beşiyle sahada yeraldı.

Kazananın yarı finalde Sırbistan'a rakip olacağı karşılamaya milli takım Hidayet 'in 2/2 serbest atışı ile girdi. 9.21 kala Jaka Lakovic 'in üçlüğü Slovenya'nın ilk basketi oldu. Jaka Lakovic'i Ömer Onan ile savunan milli takım, ilk 2 dakikayı 7-6 geride geçti. 7.35 kala Nachbar 'ın üçlüğüyle skor 10-7 oldu. 7.10 kala Ömer Onan 'ın dip çizgiden basketi ile fark 1'e düştü (10-9) 6.21 kala Ömer Aşık 2.faulünü yaptı. 5.43'e milli takım 14-11 önde girerken 2 sayıda % 67 (2/3), 3 sayıda % 100 (2/2) isabet yakaladı. 5.07 kala Ersan 'dan gelen üçlükle skor 17-11 oldu. Son 3.56'ya 22-14'lük skorla girilirken 3 sayıda 3/4 (% 75), 3 sayıda 4/4 (% 100) performans Slovenya coachu Mehmed Becirovic'e mola aldırdı. 1.56 kala Hidayet-Ersan ikilisi fastbreak'i sayıya çevirdi ve de fark 10'a yükseldi (24-14) Bu dakikadan sonra Slovenya alan savunmasına geçti. Son 7 dakikadaki 21-4'lük seri ile Milli takım ilk periyotu 27-14 önde kapadı.

İlk periyotta Türkiye 2 sayıda 5/7 (% 71), 3 sayıda 4/5 (% 80), serbest atışlarda 5/6 (% 83) ile oynarken 8 ribaunt topladı. Slovenya ise 2 sayıda 1/5 (% 20), 3 sayıda 3/9 (% 33)'da kaldı.

2.PERİYOT

2.çeyreğe Sinan Güler 'in üçlüğü ile giren Milliler takım, sert savunmasıyla rakibinin kolay çembere bakmasını engelledi. Dış atışlarda inanılmaz yüzde (3s: 6/8) ile milliler 7.5 dakika kala farkı 16 sayıya (35-19) çıkardı. 6.46 kala Ender Arslan 'ın uzak mesafeli üçlüğüyle skor 38-19 oldu. Bu dakikaya kadar milli takım rakibinin top kayıplarından 10 sayı bulmayı başardı. 5.30 kala Ersan İlyasova 'nın üçlüğüyle fark 20 oldu (41-21) Bu dakikaya kadar milliler kullandığı 10 üç sayılık atıştan 8'inde isabet buldu. Son 2.26'ya milli takım 46-27'lik üstünlükle girdi. Primoz Brezec ile pota altından sayılar bulan Slovenya, farkı 17'ye indirdi (46-29) İlk yarıyı Milli takım 50-31 önde bitirdi.

DEVRE ANALİZ: İlk yarıda (A) Milli takım rakibinin kaybettiği toplardan 12 sayı üretirken Slovenya bu şekilde hiç sayı atamadı. Pota altıdan 12 sayı bulan milliler, 8 sayıyı fast breaklerden kaydetti. Liderliğin 6 kez el değiştirdiği ve iki kez de beraberliğin olduğu ilk yarıda iki takımın da ikinci sayı şansı olmaması ilginçti. İlk yarıda Ersan İlyasova 14 sayı (2s: 4/5, 3s: 2/3) ile en skorer isim olurken Hidayet 9 sayı (2s: 2/3, 3s: 0/1, 4 ast) ile onu izledi. Sinan ve Ömer Onan 'şar sayı kaydederken her iki oyuncu da 3'lük kaçırmadı (2/2) İlk yarıda Milli takım 11 üç sayılık atışın 8'inde başarılı oldu.

3.PERİYOT

2.devreye Ömer Onan ve Kerem Tunçeri 'nin üçlükleri ile başlayan milli takım skoru 55-32'ye taşıdı. 7.22 kala Goran Dragic 'in üçlüğüyle fark 21 sayıya indi (56-35) 6.21 kala Slovenya maçtaki ilk fast break basketini Uros Slokar ile buldu. Son 5 dakikaya 59-41'lik skorla girildi. Ersan ve Ömer Onan 'ın sayları ile son 3.5 dakiklaya 66-41 ile girildi. Son 30 saniyeye 71-43 ile giren milliler, 3.periyotu da bu skorla önde bitirdi: 71-43

4.PERİYOT

Son çeyrekte A Millilerimiz bench ağırlıklı bir 5'le başladı.Karşlıklı basketlerle geçillen son çeyrek sonucunda yarı finale ulan ekip olduk.

(içerik turkbasket'ten alınmıştır)

Teodosic'ten Altın Yumruk (Sırbistan 92-89 İspanya)


Sırbistan 92-89 İspanya


1.çeyrek: 27-23
2.çeyrek: 22-18
3.çeyrek: 18-23
4.çeyrek: 25-25


Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ilk çeyrek final maçında Sırbistan, İspanya önünde büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi Teodosic'in son 3 saniyede attığı üçlükle 92-89 kazanarak ilk yarı finalist oldu.

Sırp ekibi maça Velickovic'in üçlüğüyle başlarken,  Navarro'dan yanıt hemen geldi: (3-3). Perovic'in basketine İspanyollar savunmada kaptıkları topla Navarro ile cevap verdiler: (5-5, 2.dk).  Velickovic'in üçlüğüne Gasol'un boyalı alanda bulduğu basketle yanıt veren İspanyollar, Bjelica'yı kontrol edemediler: (10-7, 3.dk). Ancak Gasol'un basket faulüyle skora denge gelirken, Bjelica'nın üçlüğüne Garbajosa cevap verdi: (13-13, 5.dk).

Hücumda büyük bir yüzdeyle oynayan Sırp ekibi, Bjelica-Velickovic'in sayılarıyla İspanya'ya mola aldırdı: (21-13). İspanya'da Garbojasa kenara gelirken, yerini Reyes'e bıraktı. Alan savunmasına dönen Matadorlar, Velickovic'in basketiyle son 2:38'e 10 sayı geride girdi: (23-13). Navarro'nun başarılı atışının ardından Gasol'un pasını iyi değerlendiren Reyes, son 1:37'de farkı 5'e indirdi: (23-18). Teodosic ile hücum alanında etkili olan Sırbistan, Navarro'nun basketine rağmen son 47 saniyeye 27-21 üstün girdi. Mumbru ve Vazquez'i oyuna alan Sergio Scarlio'lu İspanya, Navarro'nun sayılarına karşın ilk çeyreği 27-23 geride bitirdi.

İlk 10 dakikada Bjelica (11 sayı, 2s: 2/2, 3s: 2/2), ve Velickovic (10 sayı, 2s: 2/4, 3s: 2/3) Sırp ekibini sürükleyen isimler oldu. İspanya'da ise Navarro 13 sayıyla (2s: 2/3, 3s: 3/3) en çok sayı kaydeden isim olmayı başardı.

İKİNCİ PERİYOT
Maçın ikinci çeyreğinin ilk dakikası skorsuz geçilirken, Nenad Krstic 1:56 dakika Sırp ekibini skorla tanıştırdı: (27-23). 7:47'de Mumbru ile bu çeyrekteki ilk üçlüğünü bulan İspanya, Llull'un 2/2 serbest atışlarıyla son 7:23'de farkı 1 sayıya indirdi: (29-28). Keselj'nin üçlüğüyle son 6 dakikaya 32-28 önde giren Sırbistan, Teodosic ve Savanovic'in basketleriyle son 4:38'de skoru 37-30'a taşıdı.

Gasol ve Garbajosa (3)'ın basketleriyle oyunda ayakta kalan İspanya Krstic'in serbest atışlarına Garbajosa ile yanıt verdi: (42-38, 17.dk). Savunmada rakibini kötü şut seçimlerine zorlayan Sırp ekibi, Keselj'nin serbest atışlarına Navarro'nun 2/2 isabetiyle yanıt verdi: (44-40). Keselj'in üçlüğüne Krstic'den pota altında destek vermesiyle Sırbistan ilk devre sonunda soyunma odasına 49-41 üstün girdi.

DEVRE İSTATİSTİĞİ: Top kayıplarından 7 sayı üreten Sırp ekibi, boyalı alanda rakibinin gerisinde kaldı: (12-14). Sırbistan'da Bjelica (11 sayı, 2s: 2/2, 3s: 2/2,  2 rib, 1 as), ve Velickovic (10 sayı, 2s: 2/4, 3s: 2/3, 4 rib, 3 as) en etkili isimler olurken, ikinci çeyrekte forma şansı bulamadılar. Milos Teodosic (9 sayı, 3 rib, 3 as) ve Marko Keselj (8 sayı, 3s: 2/3) skora karkı veren diğer isimler olarak dikkat çekti.

İspanya Juan Carlos Navarro 16 sayıyla sahanın en skorer oyuncusu olmayı başarırken,  üçlüklerde 3/3 isabet yakaladı. Jorge Garbajosa (9 sayı, 3s: 3/4, 1 ribaund, 1 blok) ve Marc Gasol (2s: 3/4, 4 ribaund, 2 blok) hücumda sorumluluk alan diğer isimlerdi.

ÜÇÜNCÜ PERİYOT

Mücadelenin ikinci yarısına Garbajosa ve Fernandez'in 2/2'şer serbest atışlarıyla giren İspanya, Garbajosa'nın üçlüğünün ardından Navarro'nun basketiyle 2:22 dakikada 11-0'lık seriyle skorda öne geçti: (49-51). 2:45 dakika sonra Keselj'nin üçlüğüyle skorla tanışan Sırp ekibi, Fernandez'in basketine engel olamadı: (52-53). Son 6:30'da dev pivotu Krstic'in 2/2 serbest atışlarıyla 54-53 öne geçen Sırp ekibi, üstüste hücumlardan boş dönünce Garbajosa cezayı kesti: (54-55).

25.dakikayı Velickovic'in basketiyle 57-55 önde geçen Sırbistan, Fernandez'in basket faulüne engel olamadı: (57-58). Krstic'in çember altı basketiyle 59-58 öne geçen Sırp ekibi, Gasol ve Fernandez'e engel olamadı: (59-62).  Velickovic'in zorlamasıyla kazandırdığı sayılarlla son son 2:21'e 63-62 önde giren Sırbistan, Savanovic ile farkı 3 sayıya çıkardı: (65-62, 29.dk). Son dakika içinde Vazquez'in basketine Krstic'in çember altı basketiyle yanıt veren Sırbistan son çeyreğe 67-64 önde girdi.

DÖRDÜNCÜ PERİYOT

Karşılaşmanın son çeyreğine Savanovic ve Keselj'nin basketleriyle giren Sırbistan, farkı 8 sayıya çıkardı: (72-64). Vazquez ve Rubio ile oyunda tutunmaya çalışan İspanya, Savanovic'in üçlüğüne Navarro'nun serbest atışlarıyla yanıt verdi: (77-71, 33.dk). Son 6:22'de Tepic ilk basketini kaydederken, farkı 8 sayıya yükseltti: (79-71).

Navarro'nun basketiyle 34.dakikayı 79-73 geride geçen İspanya, Fernandez'in basket faulüyle farkı 3 sayıya indirdi: (79-76). Bjelica'nın attığı üçlükle son 5 dakikaya 82-76 üstün giren Sırp  ekibi, Navarro'nun basketine Krstic ve Savanovic (3)'in sayılarıyla yanıt verince son 4 dakika içinde Matadorlar mola aldı: (86-78). Ancak mola sonrası Garbajosa, Gasol ve Fernandez'in sayılarıyla 6-0'lık seri bulan İspanya, coach Ivkovic'in mola almasına neden oldu: (86-84).

Son 1:39'da Keselj'nin üçlüğüne Navarro'nun isabetli dış atışıyla yanıt geldi: (89-87). Son 25.8 saniyede Gasol'un smaç basketiyle İspanya skora denge getirdi: (89-89). Teodosic'in maçın bitimine 3 saniye kala attığı üçlük Sırp ekibini 92-89 öne geçirdi. Kalan sürede Lopez'in yaptığı top kayıbı Sırbistan'ı yarı finale taşıdı: (92-89).

(içerik turkbasket.com'dan alınmıştır)

2000+6


Azman Dennis Rodman yattığı kadınlar arasına altı kadın daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde Hotel Indigo'da bir partiye gidenler, Rodman'ın da gittiği bu partide onun cebinde açık unuttuğu bir mikrofondan sevişme sesleri duyduklarını ve altı kadın ile aynı odada olduğunu söylemiş. Bir kaynak ise, " Rodman hızlıca birşeyler içti ve mikrofonu deniyordu. Ardından altı kızla birlikte odasına çıktı. Odada Rodman'ın cinsel içerikli konuşmaları aşağıdaki hoparlörlerden duyuluyordu. Organizatörler daha fazla ahlaksız durum yaşanmaması için hemen fişi çekti." diyor.

Bu partide ayrıca Entourage'in yıldızı Kevin Dillon da oradaymış. Ayrıca Rodman'ın menajeri Darren Prince de, " Habersiz de olsa mikrofonun açık olduğunu biliyordu ve birkaç içki içtiğini biliyorum" dedi.

LeBron İmzasını da Değiştirdi


Bu yaz takımını, şehrini, ayakkabılarını değiştiren LeBron James bu sefer de imzasında değişikliğe gitti. James eski imzasında kariyerinde bu seneye kadar kullandığı 23 numarayı imzasında da kullanıyordu. Ama artık yeni takımında 6 numaralı formayı kullanacak, bu yüzden de imzasında bir değişiklik yaptı.

Yeni imzasıyla ilgili konuşan James, " İyi olduğunu düşünüyorum. Bunlar benim için yeni bir başlangıcın işareti. Miami basketbol kariyerimdeki yeni bir bölümü temsil ediyor. Artık sadece önüme bakıyorum. Bu eğlenceli olacak ve bu şehre şampiyonluğu getirmek için yeteneklerimi en iyi şekilde ortaya koyacağım. " dedi.

Upper Deck firması yeni imzanın yer aldığı bazı ürünleri satışa çıkardı. İlk dört parça (ikisi imzalı Spalding basket topu ve diğer ikisi de yeni formasıyla yer aldığı imzalı fotoğraf) şu anda buradan satışa çıkarılmış durumda. Bu dört parçanın fiyatları ise dudak uçurtan cinsten. Ürünleri almak isteyenler $699.99 ile $899.99 aralığında parayı gözden çıkarmak durumunda..

(yeni imzası)

(eski imzası)

Dream Comes True (Atlanta Dream 105-93 New York Liberty)


Atlanta Dream 105-93 New York Liberty

1.çeyrek: 32-21
2.çeyrek: 23-23
3.çeyrek: 18-29
4.çeyrek: 32-20

WNBA'de finale kalan son takım belli oldu. Dün gece oynanan Atlanta Dream-New York Liberty arasındaki Doğu Konferansı finali ikinci maçında galip gelen taraf 105-93lük skorla Atlanta Dream oldu.

Serinin ilk maçında New York'u deplasmanda yenerek saha avantajını eline geçiren Dream, evinde oynadığı serinin ikinci maçında son çeyrekteki etkili oyunuyla galip geldi ve seride durumu 2-0a getirerek finallerde Seattle Storm'un rakibi oldu.

 WNBA'de final serisinin ilk maçı 12 Eylül pazar günü TSİ 22.00'da başlayacak.

Dream(105): Angel McCoughtry 42 sayı(5 tç, 4 ast, 3 rib), Coco Miller 19 sayı(4 rib, 2 tç), Erika Desouza 15 sayı(6 rib)

Liberty(93): Cappie Pondexter 36 sayı(9 ast, 4 rib, 2 tç), Essence Carson 20 sayı(5 rib), Plenette Pierson 13 sayı(4 rib), Taj McWilliams 11 sayı(6 rib, 4 ast)

Dipnot: McCoughtry'nin 42 sayısının dağılımı 12-20 FG, 1-3 3PT, 17-21 FT.. Pondexter'in 36 sayısının dağılımı 14-27 FG, 3-6 3PT, 5-7 FT..

Çeyrek Final 1.Gün Programı


Sırbistan - İspanya, 18.00 | NTVSPOR
Slovenya - Türkiye 21.00 | NTV ve HD-en

Ron Artest İlginç Arabasıyla Yakalandı


Ron Artest Los Angeles caddelerinde aşırı hızla giderken polis tarafından aracı durduruldu. Eagle Roadster denilen bu büyük boy go-kart tipi arabasıyla 244 km hız yapan Artest'in polis tarafından durdurulmasının sebebi ise yasal uygulama kaynaklarına göre aracının tescilinin yapılmamış olmasıydı.

Resimde gördüğünüz gibi Ron tüm yaşananlar boyunca gülüp durmuş.Ayrıca polis de Artest'in kask takmasından dolayı çok mutluymuş.

(fotoğraf TMZ'den alınmıştır)

7 Eylül 2010 Salı

Turkey2010 Çeyrek Final Eşleşmeleri(Tablo)



Bugün oynanan ikinci maçın ardından genelde çekişmeli maçlara sahne olmayan ikinci tur da bitmiş oldu. Favori takımların galip geldiği ikinci turda bugünün sonuçlarına bir göz atalım;

Litvanya 78-67 Çin
Arjantin 93-89 Brezilya...

Diğer sonuçları resimden öğrenebilirsiniz...

not: resmin üstüne tıklayarak resmi büyütebilirsiniz...

6 Eylül 2010 Pazartesi

Derrick Caracter'in Kontratında İnce Ayrıntı


Los Angeles Lakers'ın geçtiğimiz Hazirn ayında yapılan draftta 58.sırada seçtiği Derrick Caracter'in Lakers ile imzaladığı sözleşmede ince bir ayrıntı göze çarptı. Yaz liginde sergilediği iyi performansı sayesinde takıma katılan Caracter'in 1 yıllık kontratı şu anda kısmen garanti durumda ama bu kontratın tamamen garanti olması da sağlanabilecek. Tabi bunun bi şartı var: 10 Eylül günü yapılacak kontroller sonrasında kilosu eğer 125 kg ya da daha az ise kontratı tamamen garanti olacak. Caracter'in şu anki kilosu da 125 kg, bu yüzden tam sınırda Aman diyim Caracter fazla tıkınma..

Angola İçin Acı Son (Angola 66-121 Amerika)


Angola 66-121 Amerika

1.çeyrek: 13-33
2.çeyrek: 25-32
3.çeyrek: 18-26
4.çeyrek: 10-30


İkinci turda üçüncü günün ilk maçında Amerika ve Angola takımları karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar kontrolü elinde tutan Amerika, beklendiği gibi rahat bir galibiyetle çeyrek finale yükselen takım oldu.

Yine üçlük gösteresi yapan Amerika milli takımı maç boyunca 38 kez denedeği üçlük atışlarından 18inde isabet kaydederek %47 , toplamda denediği 78 şuttan 41inde isabet bularak %52 gibi oldukça iyi bir yüzdeler kaydetti. Maçta forma giyen tüm oyuncularından sayı bulan Amerika, ayrıca 28 asist de yaparak bu alanda da üstün bir performans sergiledi.

Angola adına Joaquim Gomes'in 21 sayılık performansı yeterli olmazken takım maç boyunda 27de 7 gibi kötü bir üçlük yüzdeyle oynadı ve 13 top kaybı yapıp hiç top çalamadı.

Amerika(121): Chauncey Billups 19 sayı (5 asist-3 ribaund), Kevin Durant 17 sayı (5 ribaund), Rudy Gay 17 sayı (4 ribaund), Eric Gordon 17 sayı

Angola(66):  Joaquim Gomes 21 sayı (5 ribaund), Felizardo Ambrosio 12 sayı (7 ribaund), Roberto Fortes 11 sayı

Yi Jianlian'ın Oynaması Bekleniyor


Çin milli takımının en önemli oyuncusu Yi Jianlian, aşil tendonundan yaşadığı sakatlık sonrası bugün MR çektirmiş, sonuçlar negatif. Çin koçu ise aşili biraz iltihaplanmış diyor. Ayrıca Jianlian'ın salı günü Litvanya karşısında oynaması bekleniyor.

Sabri Sarıoğlu...


her zaman farklı ....

Çeyrek Finalde İki Suns'lı Karşı Karşıya


Çarşamba günü oynanacak Türkiye-Slovenya çeyrek final maçı aynı zamanda iki yeni takım arkadaşının yarı final mücadelesine de sahne olacak. Takımları adına ikinci tur maçlarında önemli rol oynayan bu iki oyuncuyu karşılıklı izlemek güzel olacak..

Dragic'in 2.tur performansı: 10 sayı - 8 asist - 4 ribaund - 2 top çalma
Hedo'nun 2.tur performansı: 20 sayı (4-7 3pt) - 4 ribaund - 3 asist - 1 blok

Ek bilgi: Hido bu yaz Raptors ile Suns arasında gerçekleşen takas sonucunda Leandro Barbosa karşılığında Suns'a gelmişti.

2.Tur 3.Gün Yayın Programı



ABD - Angola, 18:00 (NTV SPOR)
Rusya - Yeni Zelanda,  21:00 (NTV ve HD-en)

Seattle Storm Finalde (Seattle Storm 91-88 Phoenix Mercury)



Seattle Storm 91-88 Phoenix Mercury

1.çeyrek: 22-24
2.çeyrek: 18-24
3.çeyrek: 21-23
4.çeyrek: 30-17

WNBAde Batı Konferansı final serisinde karşı karşıya gelen Seattle Storm - Phoenix Mercury ekiplerinden final serisine çıkan ekip belli oldu. Evinde oynadığı ilk maçı kazanan ve buraya seriyi bitirip finale çıkmak amacıyla gelen Seattle Storm, son dakikaya kadar geride götürdüğü maçı 91-88lik skorlar kazanarak amacına ulaştı.

Diana Taurasi'nin ilk maçtaki kötü performansının ardından bu maçta harika oyun ortaya koymasına karşın, Storm son dakikadalarda Mercury'nin hata üstüne hata yapmasıyla bunu iyi değerlendirince son saniyelerde 10 sayı farkı eritti ve son iki saniye kala Jackson'ın perdesinden yararlanıp bomboş bir üçlük imkanı bulan Sue Bird de bunu sayıya çevirince fark bir anda 3e çıktı. Kalan 2 saniyede Mercury sayıyı bulamayınca üçüncü şampiyonluk hedefleri de bitmiş oldu.

Storm(91): Swin Cash 23 sayı - 8 ribaund - 4 asist, Lauren Jackson 20 sayı - 8 ribaund, Sue Bird 16 sayı - 8 asist - 5 ribaund, Tanisha Wright 14 sayı - 4 ribaund - 5 asist, Camille Little 10 sayı - 8 ribaund

Mercury(88): Diana Taurasi 28 sayı(7-11 3PT)- 6 ribaund, Candice Dupree 17 sayı, Temeka Johnson 15 sayı - 12 asist, Tangele Smith 10 sayı - 7 ribaund

5 Eylül 2010 Pazar

Durdurana Aşk Olsun (Türkiye 95-77 Fransa)



Türkiye 95-77 Fransa

1.çeyrek: 19-14
2.çeyrek: 24-14
3.çeyrek: 28-17
4.çeyrek: 24-32

Herkesin zorlu geçer dediği bir maçta çok kolay bir galibiyet aldık. Maçın başından sonuna kadar yaptığımız sert savunmanın sonucunda Fransa'nın pota altını kullanamamasını ve yaptıkları top kayıplarını çok iyi şekilde değerlendiren milli takım daha ilk çeyrekten maçı kopardı. İkinci çeyrekte yakaladığı farkı daha çok korumaya alan milli takım, haliyle oldukça rahatladı. Bu rahatlamaya rağmen maçtan kopmayan ve her fırsatta bu maç bizim mesajını veren milliler, beklenmedik şekilde çok kolay bir galibiyet aldı. Takımımız adına Hidayet Türkoğlu ve Sinan Güler ön plana çıkan isimler olurken, Fransa adına ise Boris Diaw oldu.

Çeyrek finale 6da 6 ile gelen Türkiye'nin rakibi bugünün ilk maçında Avustralya'yı farklı bir skorla geçen Slovenya oldu.

Türkiye(95): Hidayet Türkoğlu 20 sayı(6-10 FG, 4-7 3PT), Sinan Güler 17 sayı(8-10FG), Ömer Aşık 10 sayı-5 ribaund, Ersan Ilyasova 9 sayı-5 ribaund, Oğuz Savaş 9 sayı, Ender Arslan 9 sayı...

Fransa(77): Boris Diaw 21 sayı-5 ribaund-3 asist, Nando DeColo 15 sayı-3 ribaund, Nicolas Batum 11 sayı...

Slovenya - Avustralya Maç Sonu Açıklamaları

Slovenya forveti Uros Slokar: 
" Küçük bir ülke olduğumuz doğru ancak ülkenin küçük olup olmaması önemli değil. "
" Oyuncuların sahada nasıl oynaması gerektiğini ve koçların oyuncularıyla nasıl çalışmasını gerektiğini gösterdik."
" Maç beklentilerimiz karşıladı. Maça başladığımız zaman sadece çeyrek finale çıkmayı istedik ve başardık "


Slovenya koçu Mehmed Becirovic:
" Bir sonraki turda rakibimizin kim olacağını kestiremiyorum. Bizim için kolay bir maç olmayacak ama aynı şey rakibimiz için de geçerli olacak. "

Avustralya forveti Matt Nielsen:
" Slovenya'yı tebrik ediyorum. Bugün bizi oynatmadılar. Çocukların cesaretini ve sarfettikleri eforu sorgulayamazsınız ancak bu gece birçok hayal kırıklığı yaşayarak buradan ayrılıyoruz."
" Bugün mücadele ettik. Geri düştüğümüz zaman maçı çevirmek için çok çalıştık "
" Artık ileriye, Londra'ya bakıyoruz. Buradan çok şey öğrendiğimizi umuyorum "

Avustralya koçu Brett Brown: 
" Bu mücadelenin sonunda kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Maçın başından sonuna kadar hem savunmada hem de  hücumda oyunu kovaladık. "
" En iyi oyuncuların olmadan geldiğin bir turnuvada bugünkü gibi bir mücadele göstermemiz çok doğal. "

Takım Başarısıyla Slovenya Kazandı: 87-53


Slovenya 87-58 Avustralya

1.çeyrek: 16-8
2.çeyrek: 26-13
3.çeyrek: 29-24
4.çeyrek: 16-13

İlk yarı: Slovenya maça hızlı bir şekilde 12-0lık seriyle başladı.. Hücumda çok tıkanan Avustralya ilk sayısını bitime 3 dakika kala buldu. Ordan itibaren Nielsen önderliğinden 6 sayı bunları hep sete set hücumda değil de hızlı hücumda buldular. bir türlü aradıkları beşi bulamadılar.

İkinci çeyreğe Slovenler yine 6-0 gibi bir seriyle başladı. Avustralya yine bu çeyrekte de sete set hücümlarda çook sorun yaşadı. Bir ara Avustralya savunması biraz sertleşse de slovenler yine üçlüklerle karşılığı verdiler. Maçtaki tempo hep Slovenya lehineydi. Avustralya'nın hızlı hücum yapmasına neredeyse hiç izin vermediler. Avustralya iyi yaptıkları savunmayı çevreğin ortasında yine bozdu ve genelde dışarıdan çalışan Slovenya hücumu bu sefer pota altından çalışarak Avustralya'yı darmadağın etti. Bunların üzerine bir de Slovenya savunmada sertleşince tıkanan Avusturya hücumu da sürekli top kayıpları yaptı. Tabi tüm bunlar tabi farkın açılmasına neden oldu ve Slovenler farkı 18e kadar çıkardı. Çeyreğin kalanında Avustralya'da yine değişmeyen savunma ve hücum felsefesi Slovenlere üçlük şov yaptırmaya devam etti. Slovenler de rahat rahat 21 sayı farkı yaptı devre arasına girerken...

İkinci yarı: Avustralya devre arasında düzelmiş olacak ki bir kıpırdanma içine girdiler çeyreğin başında. Buldukları basketler ve savunmada Slovenleri top kayıplarına zorlamaları iyiye işaretti. Ortada Avustralya'nın istediği hızlı tempo da vardı. Haliyle neredeyse gittikleri her hücumdan sayıyla döndüler. Her ne kadar istedikleri tempo olsa da savunmada birşey yapamayınca hep basket yediler ve farkı eritemediler, başta yakaladıkları ivmeyi de kaybettiler. Ardından ilk yarı boyunca bir tek sayı bile bulamayan Nachbar da meydana çıkınca Slovenler iyice maça hakim oldu. Avustralya'da kaybolan takım düzeni de düzelemeyince durumu iyice kötüleşmiş oldu. Maçın kalanında artık iki tarafta oyunu rölantiye aldı ve iki taraf da sonucu kabullendi. Sonuç olarak Avustralya'nın bir türlü tutturamadığı takım düzeni onları bitirdi. Slovenya ise tam aksine tam bir takım gibi oynadı. Lakovic ve Dragic takımı tam bir guard gibi takımı çok iyi yönettiler, oyuncuların maçtan düşmemelerini sağladılar.

Maçtan küçük ayrıntılar: Brezec ilk çeyrekte bi ara sanki futbol sahasındaymış gibi parkeye sümkürdü.. Sloven taraftarları sanki sadece grup maçlarına gelmiş gibiydi, hiç kimse yoktu bu maçta.. Yine boş salona oynanan bir maç izledik..

Young Gunz


Bu "young gunz" yeni sezonda ne yapar bilemem ama şu resimdeki tipleri manyak. Özellikle Easy E.. Tam bir "killer" tipli resimde. Onun da ismi aklıma gelmedi bir türlü bilen varsa söylerse sevinirim.. Ayrıca şu "The World's Most Dangerous Group" kısmı da çok haklı.. O tiplerden kim korkmaz. Kim bilir belki aralarından yeni Arenas çıkar...

Son olarak "Im gonna kill you, nigga" diyorum.. Gerçi bunu söyledikten sonra kim ölür orası da muamma ama neyse... :)

2.Tur 2.Gün Programı


18.00 , Slovenya - Avustralya (NTVSPOR)
21.00 , Türkiye - Fransa (NTV ve HD-en)

Bu maçlardan galip ayrılar takımlar çeyrek finalde karşılaşacaklar...

Shawn Pruitt'in Yeni Adresi Cedevita Zagreb


Hırvatistan ekibi Cedevita Zagreb 25 yaşındaki Amerikalı pivot Shawn Pruitt ile her konuda anlaşmaya vardı. Bu yaz Porto Riko'dan Gallios de Isabela takımında forma giyen 2.08 boyundaki pivot, boyu pozisyonuna göre kısa olmasına karşın iyi iş yapıyor. Isabela adına 24 maçta forma giyen Pruitt 18.8 sayı, 13.4 ribaund ve 1.3 top çalma ortalamarıyla ligin en iyisi olurken All-Star maçına da seçildi. Genç oyuncu ayrıca oldukça deneyimli bir isim. Profesyonel basketbol yaşantısı boyunca Çin, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Yunanistan takımlarında da oynayan Pruitt geçen sezon Yunan takımı DASH Peristeri'ye katılmadan önce NBA'de Golden State Warriors kadrosunda yer kapmaya çalışmıştı.

Diamantidis Milli Takımı Bıraktı



Yunan basketbolunun yaşayan efsanelerinden Dimitris Diamantidis milli takımı bırakma kararı aldı. Diamantidis bu emeklilik kararını 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ikinci turunda İspanya'ya elendikleri maçın ardından duyurdu. Yıllardır Avrupa'nın en iyi savunmacısı olan Diamantidis artık kariyerine sadece kulüp bazında Panathinaikos ile devam edecek. Başarılı oyuncu maçtan sonra Yunan televizyonuna şöyle diyor: " Belgrad'daki, Japonya'daki gibi birçok güzel anının ardından bu uzun seyahatin sonu geldi. Şimdi takıma genç oyuncuları alma zamanı. "

30 yaşındaki Diamantidis 2004 yılında Atina'da düzenlenen yaz olimpiyatlarından beri Yunan takımında yer alıyordu. Diamantidis Yunan takımında en güzel yıllarını geçirdiği bu 6 yıllık dönemde bir Avrupa şampiyonluğu (2005, Belgrad) ve bir de Dünya şampiyonası ikinciliği (2006, Japonya) onurlarına erişmişti. Ne ilginçtir ki 2006'da kaçan şampiyonlukta rakipleri bugün de kaybettikleri İspanya idi. Ancak o zamandan iki fark var o da şimdiki karşılaşmanın ikinci turda olması ve bu sefer fark yememeleri...

Biraz erken bir veda olduğunu söyleyebilirim.. Bari önümüzdeki sene düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bıraksaydın be Dimitris...

İspanya-Yunanistan Maçı Sonrası Açıklamalar

Yunan oyuncu Kostis Vasiliadis: 
" İspanya'ya karşı bir savaş verdik. Onları yenmeye yakındık. Herşeyimiz vermiştik " 
" Sahada iki benzer takım vardı ancak İspanya detaylarda daha iyiydi. "
" Bu bir spor. Nasıl kazanacağımızı ya da nasıl kaybedeceğimiz bilmemiz gerekiyordu "

Yunan koçu Jonas Kazlauskas:
" İspanya'yı tebrik ediyoru, bizden daha iyi oynadılar"

İspanyol oyuncu Ricky Rubio:
" Bizim için zor bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Yunanistan çok fiziksel ve çok agresif bir oyun ortaya koydu " 

İspanyol koç Sergio Scariolo:
" Bu gece çok iyi bu iki takımdan birinin evine gitmesi çok üzücü. Yunanistan sonuna kadar savaştı "
" Oyuncularımla çok gururluyum, özellikle de mental açıdan. Zorlu bir rakibe karşı müthiş bir takım galibiyeti oldu "

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails