28 Nisan 2011 Perşembe

Gary Neal'dan Hayat Öpücüğü


Eski Karşıyakalı Gary Neal, San Antonio Spurs'te önemli işler yapmaya devam ediyor. Neal, bu sabaha karşı oynanan serinin 5.maçında, maçın seyrini değiştiren isim oldu desek yanlış olmaz.

Çekişmeli geçen maçın son anlarına girildiğinde Spurs, doğru hamleler yapmasına karşın son iki saniyeye üç sayı farkla(97-94) geride girmişti. Ancak son pozisyonda Duncan'ın perdesiyle OJ Mayo'dan bir an kurtulan Neal, saliseler kala gönderdiği zor bir şutla maçın uzatmaya gitmesini sağladı. Maç uzatmaya gidince de Spurs iyice sertleşti ve normal sürede iyi bir yüzdeyle oynayan Memphis, uzatma periyodunda çok düşük bir yüzdeyle oynadı ve hal böyle olunca maç da Spurs'e gitti.

Bu arada Neal maçı 7 sayıyla tamamlarken, sakatlıktan döndükten sonra en iyi maçını çıkaran Ginobili de 33 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile galibiyette büyük pay sahibiydi.

26 Nisan 2011 Salı

Maç Öncesi | NO Hornets @ LA Lakers, 5.Maç



Staples Center / 27 Nisan Çarşamba / 05.30

Üst üste üç yıl süren NBA finalleri turundan sonra, Los Angeles Lakers bir türlü girdiği birkaç playoff çıkmazından kurtulamıyor. Daha geçen bahar şu anki durumun aynısını yaşamıştılar. Bu sene de genç, aç bir rakibe karşı bir ilk tur serisinde durum 2-2de eşitlendi.

Oklahoma City geçtiğimiz seneki ilk turda Lakers’a iki farkla elenirken, Lakers da oradaki kaçışlarının aynısını önümüzdeki hafta içinde New Orleans’a yapmayı umuyor.

Seride %39 şut yüzdesiyle takımın en kötüsü olan ve 12.3 sayı ortalamasıyla takımın bu alanda 4.ismi olan Pau Gasol, “Şu ana kadar aynı pozisyondayız. Sadece gidip daha önce yaptığımız gibi 5.maçı alacağımızdan emin olmalıyız, sonuçta bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. “ diyor.

İki senedir şampiyon olan Lakers, Staples Center’da Salı gecesi oynanacak serinin 5.maçıyla, three-peat için gidecekleri acımasız yolda ilerlemeye devam etmek adına önemli bir adım atacak.

Lakers hiç tükenmiş değil ancak rakiplerini geçmek için her seferinde daha fazla güç harcamak zorundalar.

Pazartesi günkü idmandan sonra konuşan koç Phil Jackson, “ Onlar çaresiz durumdayken kesinlikle daha iyi oynuyorlar. Çok karamsardılar. Bizim yapmak istediğimizin doğasını anlıyorlar “ dedi.

Tabi ki, Lakers önceki üç yılda 67 playoff maçı oynayarak buraya gelmiş durumda. Ama nadiren ortaya çıksa da Hornets , onları ikileme düşürmeyi başardı.

Bu seride, birkaç oyuncu aynen Chris Paul’un yaptığı gibi Lakers savunmasını oydu. İlk maçta 33 sayı ve 14 asistle Lakers’ı dağıtan Paul, son maçta Lakers’a karşı playoff kariyerindeki ilk triple-double’ını kaydetti ve serideki ortalamalarını 25.5 sayı – 11.5 asist – 7 asist yaptı.

Bir başka şey ise Kobe Bryant’ın sol ayak bileğini burktuğu için seke seke yürümesi –ki bu, Kobe’nin son yıllarda geçirdiği sakatlıklara göre biraz daha ciddi. Kobe, buz ve masaj tedavisi gördükten sonra Los Angeles'a dönünce herhangi bir tedaviyi kabul etmedi ve bu son sakatlığını tam anlamıyla bilmeden 5.maça çıkmayı tercih ediyor.

Pazartesi günü gazetecilere konuşmayan Kobe hakkında koç Jackson, “ O, oynayacağını söylüyor. Onlara bakmaları için izin vermeyecek… Önemli değil, o yarın oynayacak. Onun tavrı bu “ diyor.

Jackson ayrıca Lakers’ın en büyük probleminin Paul olmadığını söylese de onu şu ana kadar durduramadıklarını da kabul ediyor. Onların 4.maçtaki oyun planı, artan bir şekilde Paul’un takım arkadaşlarını yavaşlatmaktı ama plan çalışmadı.

Jackson, “ Ariza ve Landry bizi rahatsız etti. Chris Paul’a dikkatimizi veriyoruz, yine de o, büyük oyunlar yapıyor. Bundan endişelenmiyoruz. Yapabildiğimiz şeyler hakkındaki bir şeylerden endişeleniyoruz. “ diyor.

Hornets, skorer oyuncuları David West’i kaybettikten sonra seriye mütevazi bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar dört maçtaki iki galibiyet onlara bir güven verdi –ki bu da takımın yıldız point guard’ın yaptıklarına dayanıyor.

Paul’un sakatlıkları birikmiş durumda, buna sağ gözünün yanındaki kötü kesik de dahil, ama takım arkadaşı Jarrett Jack, takımın Paul’e güvendiğini biliyor.

Jarrett, çocukluk arkadaşı hakkında, “ O, çivi gibi sert. O anca nefes alamazsa oynamaz. Hiçbir şey onu oyun dışında tutamaz. Aynı Kobe gibi. Onu gördünüz. Zar zor yürüyordu ve Phil’e onu oyundan alması için bağırıyordu. Eğer ligde bu adam gibi olmak istiyorsanız, bunu yapmalısınız. “ diyor.

Paul ise eski bir Lakers oyuncusu olan takım arkadaşı Trevor Ariza’yı maç sonunda övgülere boğdu. Ariza bu maçta Kobe’yi savunarak onu sayısız bırakırken, kaydettiği 19 sayının 16sını da ilk yarıda bulmuştu.

Paul, 2009 yılında Los Angeles ile şampiyonluk kazanan Ariza hakkında, “O inanılmazdı. Maç sonrası ona, onun enerjisinden beslendiğimi söyledim. İlk yarıda dört sayı atmış olabilirim ama o tek başına bizi maçta tuttu. Kobe’nin etrafındayken yeterince sertti. Onu sayısız bıraktı. Her şeyi yaptı. “ dedi.

Bu arada Lakers bu tip durumlara alışık. Geçen seneki dört playoff serisinden üçü ilk dört maçın sonunda eşitlenmişti, 2009da ise bu durum iki seride geçerliydi.

NBA.com"dan alınmıştır...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails