26 Şubat 2011 Cumartesi

Pistons'ta Sular Durulmuyor


Phila maçı öncesi bazı oyuncuların takım otobüsünü kaçırıp şut idmanını kaçırdıklarını yazmıştık. Olayın iç yüzü yavaş yavaş aydınlanırken bir başka olay daha patlak vermiş takımda. Yahoo Sports'tan Wojnarowski reyizin haberine göre Rip Hamilton bugünkü idmanda herkesin önünde koç John Kuester'i küfür içeren sözler de söylerek azarlamış. İki sezondur takımı mahvettin diye bağırmış, çağırmış. Kuester ise tüm bunlara rağmen susmayı tercih etmiş. Adamdaki iyi sabırmış, taktir ettim. Hamilton için bir de Phila maçı öncesi oyuncuların protestosuna yardımcı olmuş deniyor. Bunlar yetmiyornuş gibi bir de soyunma odasında takımın veteran isimleri Ben Wallace ve Tayshaun Prince ile yaptığı lobinin güçlü bir etkisi varmış.

Ayrıca, Pistons da bu Rip belasından kurtulmak için perşembe günü az daha onu Cleveland'a takaslıyormuş. Ama beyfendi ligin son sırasındaki takıma gitmem ben demiş. Ardından temsilcileri de Cavs ile muhtemel bir takas sonrası 'buyout'(kontratı satın alma) seçeneğini görüşmüş ki Chicago Bulls ile imzalayabilsin. Ama Hamilton bunu da kabul etmemiş ve sonra olan olay malumunuz şut idmanı protestosu. Acayip acayip şeyler dönüyor Pistons'ta ya hayırlısı. Artık tek temennimiz şu takımın bir an önce satılması. Yoksa bu gibi durumlar sürekli devam eder.

Melo - Karl Çatışması


Carmelo Anthony New York Knicks'e takas olduktan sonra ilk önemli tepkiyi eski koçu George Karl'dan aldı. Karl, geçen gün Boston-Denver maçı yayını esnasında ekrana gelen konuşmasında Carmelo için 'çok iyi bir hücum oyuncusu ancak savunma konusunda çok kötü' demiş. Carmelo tarafından da cevap gecikmemiş haliyle ve ilk önce twitter hesabı üzerinden sonra da NY Daily News'e daha uzun bir açıklamayla cevabını vermiş.

Melo, twitter üzerinden mesajı: "Kahretsin, ciddi misiniz? Bazı insanlar beni hayrete düşürüyor. İnanılmaz. " sonra özlü söz içeren bir tivit: " Çimeni kestiğiniz zaman yılan ortaya çıkar "

Daily News'e yaptığı açıklaması: " Bu o.  Bu George Karl, o yüzden bunun üzerinde fazla durmayacağım. Orada bulunduğum yedi buçuk sene içerisinde ve takım Batı konferasın finallerine çıktığında ne yaptığımı gayet iyi biliyorum. Geçen sene de birçok kategori de ilk beşteydik. Tüm bu şeyler nereden geliyor bilmiyorum ama buna fazla ilgi göstermeyeceğim. "

LeBron James ve Chris Bosh da takımlarından ayrıldıkları zaman topa tutulmuştu ama George Karl'dan bunu beklemezdim açıkçası. Sonuçta başta saydığım isimlerin durumları farklıydı. Bu adam gitmek istediğini, ne yapacağını defalarca dile getirdi bu saydığım isimlerden farklı olarak ve o isimler çok laf dalaşı yaşadı ama şimdi Melo takımın da kendisinin de isteğiyle takas yoluyla takımdan gitmişken arkasından konuşmak olmamalı. Başta söylediğim iki ismin karşılığında eski takımları bir şey yapamadı, ligin dibinde dolaşıyorlar öyle ama Carmelo gidince karşılığında önemli parçalar aldı, yani boşa gitmedi bu adam. Şimdi ortada kötü bir durum yokken sataşmak niye? Karl bu saçmalığı boş yere devam ettirirse şaşırmayacağım.

Kendin Ettin Kendin Buldun

fotoğraf: Yahoo'dan alınmıştır

Dün gece Detroit Pistons - Philadelphia 76ers arasında oynanan maçtan bir kare... T-Mac sanki komik birşey olmuş da ona gülüyor ama gülmesinin nedeni koçu John Kuester'ın iki teknik faulle oyundan atılması. Bunda gülüncek ne var şimdi diyebilirsiniz ama olayın iç yüzü farklı. Kısaca özetlersek; Tayshaun Prince, Ben Wallace, Rodney Stuckey, Tracy McGrady, maç öncesi takım otobüsünü ve şut idmanını kaçırıyorlar. Kuester de böyle yaptılar diye ceza vererek bu oyuncuların hiçbirisini oynatmıyor ve Pistons maç boyunca sadece 6 kişilik rotasyonla oynuyor. İlk yarının sonlarına doğru Kuester iki teknik alıp oyundan atılınca da T-Mac bu duruma kahkaha atarak cevap veriyor.

Kuester Pistons'a geldiği zaman iyi bir koçtu, güveniliyordu ama özellikle bu sezon yaptıkları takımdan kovulması için yeter de artar. Takım zaten kötü, bir sürü sorunla mücadele ediyor, ligin dibinde geziniyor sen gelmişsin takımın en önemli oyuncularına bu cezayı verip oynatmıyorsun. O da güzel be Kuester. Bu adam artık kovulmazsa büyük ayıp olur. Utah bu kadar kötü değilken Jerry Sloan kendi isteğiyle(her ne kadar buna inanmasam da) görevinden ayrılmıştı ama Kuester kendinde bu gücü bulamıyor belli ki. Bu arada Kuester'ın bu tercihi takımın Philadelphia karşısında 110-94lük yenilgisiyle sonuçlandı.

Günün Top10'u (25 Şubat)

NBA'de Günün Sonuçları (25 Şubat)


Sacramento Kings 98-110 Charlotte Bobcats
Utah Jazz 95-84 Indiana Pacers
Detroit Pistons 94-110 Philadelphia 76ers
Phoenix Suns 110-92 Toronto Raptors
New York Knicks 109-115 Cleveland Cavaliers
Washington Wizards 113-121 Miami Heat
Oklahoma City Thunder 88-111 Orlando Magic
New Orleans Hornets 95-81 Minnesota Timberwolves
New Jersey Nets 96-106 San Antonio Spurs
Atlanta Hawks 95-79 Golden State Warriors
Los Angeles Clippers 95-108 Los Angeles Lakers
Denver Nuggets 106-107 Portland Trail Blazers  - 1 OT

Kevin Love, takımı yenilmeye devam ederken kendi double-double serisini de devam ettiriyor son sürat. Love, Hornets karşıısında 11 sayı-14 ribaundla üst üste 45.double-double'ını yaptı. Moses Malone 1978-79 ile 1979-80 sezonlarını kapsayan 51 maçlık bir double-double serisine sahipti ve Love'ın onu geçmesine sadece 6 maç kaldı... Dwight Howard, takaslar sonrası henüz Perkins ve Mohammed'a kavuşamayan OKC pota altını darmadağın etti. Hedo'nun da 10 asist yaptığı maçta Howard 20de 16 gibi hayvani bir isabet oranıyla 40 sayı, 15 ribaund ve 6 blok ile muazzam bir performans gösterdi... Brandon Roy, geçirdiği uzun sakatlık sürecinden sonra çıktığı ikinci maçında Denver karşısında takıma galibiyeti getiren isim oldu dersek yanlış olmaz. Roy, 4.çeyreğin bitimine 6 saniye kala bulduğu üçlükle -ki özeti izleyenler zor bir basket olduğunu görmüştür- skoru eşitleyip maçı uzatmaya götürdü. Blazers da maçı uzatmalarda kazanmayı başardı. Roy bu maçta 7-14 isabetle 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist kaydetti. Sadece ikinci maçı olmasına rağmen gayet iyi performans.

24 Şubat 2011 Perşembe

Trade Deadline Takasları


Boston:  Jeff Green + Nenad Kristic
Oklahoma: Nate Robinson + Kendrick Perkins


Memphis: Shane Battier + 1.tur draft hakkı
Houston: Hasheem Thabeet

Phoenix: Aaron Brooks
Houston: Goran Dragic + 1.tur draft hakkı

Charlotte: DJ White, Mo Petterson
Oklahoma: Nazr Mohammed

Portland: Gerald Wallace
Charlotte: Joel Przybilla + Dante Cunnigham + 2.tur draft hakkı

Boston: 2.tur draft hakkı
Cleveland: Semih Erden + Luke Harangody

Boston: Bir miktar nakit para
Sacramento: Marquis Daniels

Son günün tüm takasları bunlar. Aslında OJ Mayo'nun Pacers'a takası da vardı ancak yasak saatine yetişmediği için iptal oldu. Takas yasağı TSİ 23.00daydı bu arada. Eğer başka bir takas haberi falan çıkarsa buraya ekleyeceğim.

NBA'de Günün Sonuçları (23 Şubat)


Washington Wizards 94-117 Philadelphia 76ers
Detroit Pistons 101-102 Indiana Pacers 
Houston Rockets 124-119 Cleveland Cavaliers
Chicago Bulls 113-118 Toronto Raptors 
Sacramento Kings 111-105 Orlando Magic
Oklahoma City Thunder 105-109 San Antonio Spurs 
Milwaukee Bucks 108-114 New York Knicks
Memphis Grizzlies 104-95 Minnesota Timberwolves
Utah Jazz 99-118 Dallas Mavericks
Atlanta Hawks 97-105 Phoenix Suns
Los Angeles Clippers 87- 98 New Orleans Hornets
Los Angeles Lakers 106-101 Portland Trail Blazers - 1 OT

Bu arada Carmelo Anthony, yeni takımı Knicks ile ilk maçına Bucks karşısında çıktı. 39 dakika süre alan Melo, 25te 10 isabetle 27 sayı, 10 ribaund, 2 top çalma ile oynadı. Açılış için güzel bir performans ancak Melo 25 top kullanırken Amare sadece 13 top kullanmış -ki bu adam sezon boyunca ortalama 20 top kullanan birisi. Hal böyle olunca belki bir sorun yaratabilir ilerde ama yine de aralarında anlaşılarlar artık. Hemen ilk günden kötü kötü konuşmayalım.

İki Takas Daha Gerçekleşti


 2010-11 sezonu için takas izninin son gününde iki takas daha gerçekleşti. Bunlardan ilki Los Angeles Clippers ile Cleveland Cavaliers arasında. Bu takas sonucunda korumasız olduğu söylenen 2011 birinci tur draft hakkı ile Baron Davis Cavaliers'a giderken, Clippers ise karşılığında Mo Williams ile Jamario Moon'u kadrosuna kattı. Ayrıca Cavaliers bu takasta, geçtiğimiz yaz LeBron James'i Miami'ye sign-and-trade yöntemiyle göndermeleri sonucu ellerine geçen -sanırsam 13-14 milyon dolar- takas istisnasını kullanmadı. Aslında Mo - Davis takası olabilirdi ama anlaşılan sırf takas istisnasını kullanmak adına Moon dahil edilmiş gözüküyor. Bu arada Clippers takımı bayağı atletik bir takım oldu. Gordon, Griffin, Jordan, Bledsoe, Foye falan derken bir de 2008 smaç şampiyonası katılımcılarından Moon geldi. Allah sonumuzu hayır etsin.
 

Günün bir diğer takas haberi ise başkentten. Washington Wizards, daha geçen yaz Chicago Bulls ile yaptığı takas sonucu kadrosuna kattığı Kirk Hinrich'le yarım sezon süren birlikteliğine yine bir takasla son verdi. Atlanta Hawks ile gerçekleşen takas sonucunda Wizards, Hilton Armstrong ile Kirk Hinrich karşılığında Mike Bibby, Maurice Evans, Jordan Crawford ve 2011 birinci tur draft hakkını aldı.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Nets - Jazz Takası


Geçtiğimiz gün Carmelo Anthony'nin New York Knicks'e takas olmasının ardından bir büyük takas da bugün gerçekleşti. Melo'yu Knicks'e kaptıran New Jersey Nets, Utah Jazz ile bir takas gerçekleşti. Bu takasa göre, Deron Williams Nets'e; Derrick Favors ve Devin Harris ile 2 adet 1.tur draft hakkı Jazz'a gidecek.

Ayrıca ilk başta dediğim üçlü takas olayı ise olmayacak. Nets ve Warriors arasında ayrı bir takas olacak. Bu takas ise henüz bitmiş değil. İlk başta Troy Murphy Golden State; Dan Gadzuric ile Brandan Wright da New Jersey yolcusu oldu demiştim ama anlaşma henüz olmadığına göre yeni isimler bekleyebiliriz bu iki takım arasındaki olası takasta.

22 Şubat 2011 Salı

All-Star Haftasonu Ödül Kazananlar ve Maç Sonuçları

All-Star haftasonu boyunca birşey yazmadık bari "kim ne kazandı, maç sonuçları ne oldu" onları bir yazalım...

Celebrity Game: East 54-49 West, MVP Justin Bieber(Tipine sokim emi)

 Rookies 148-140 Sophomores, MVP John Wall (22 Asistle Maç Rekoru)

Haier Shooting Stars: Team Atlanta

Skills Challenge: Stephen Curry

3-Point Shootout: James Jones

Slam Dunk Contest: Blake Griffin

All-Star Game: East 143-148 West, MVP Kobe Bryant

Melo Sonunda Knicks'te


2010-11 sezonunu başından beri meşgul eden, habire tamam bu sefer oldu diye boş heveslenmelere yol açan Carmelo Anthony takası nihayet sonuçlandı. Bu sezonun takas yasağına iki gün kala Melo, New York Knicks'e takas oldu. Denver Nuggets bu takasta Melo ile birlikte Chauncey Billups, Anthony Carter, Renaldo Balkman, Shelden Williams'ı takımdan gönderirken, karşılığında Raymond Felton, Danilo Gallinari, Wilson Chandler, Timofey Mozgov, 2014 ilk tur draft hakkı, 2012 ve 2013 ikinci tur draft hakkı ile 3 milyon nakit para aldı. Knicks ayrıca Minnesota Timberwolves ile bir başka takas yaparak; 3 milyon dolar nakit para ile kontratının son yılını geçiren Eddy Curry ve Anthony Randolph karşılığında Corey Brewer'ı takıma kattı.

Öncelikle sonunda şu takası gerçekleştirdikleri için büyük bir teşekkür etmek lazım. Her gece ayrı bir şey çıka çıka neye inanacağımızı şaşırdık. Melo'nun takas dedikodularıyla ilgili bir kronoloji dahi çıkar, o derece artık. Neyse, konumuza dönelim... Başından beri 'Knicks benim birinci tercihim, Knicks'ten başka takımla sözleşme uzatmam' diyen Melo, geçen gün her ne kadar görüşme olmayacak dense de son anda New Jersey Nets sahibi Prokhorov ile görüşmüştü. Melo o toplantıda takas olsa bile sözleşme uzatmayacağını dile getirmiş, Nets kapısı bir kez daha kapanmıştı. Bu olayın ardından Knicks'e takas olacağına artık kesin diye bakılıyordu ancak daha önce Nuggets-Knicks arasındaki karşılıklı değişik teklifler ve bu tekliflerin kabul edilmeyişleri insanlarda bir soru işareti bırakmıştı. Nitekim sabah saatlerinde bütün soru işaretleri silindi ve Melo New York'a takas oldu.

Denver geçenlerde ilk teklifini yaptığı zaman Gallinari yerine Landry Fields ve Timofey Mozgov ikilisini istemişti ancak Knicks çok ağır bir teklif diye reddetmişti. Ancak bu gerçekleşen takasta Denver, Fields'ı almasak da olur demiş anlaşılan. Denver'ın bu tercihi Knicks adına gayet iyi oldu. Draft steal olarak diyebileceğimiz bir oyuncu Fields sonuçta. Her maç yükselen bir formu var ve hazır şu genç takımı kurmuşken böyle bir isimde kadroda olmalı. Mozgov ise hâlâ NBA'e alışamadığı gibi fizik olarak da henüz hazır olmayan bir uzun. Knicks'te uzun oyuncu sıkıntısı yüzünden oynuyordu dersek aslında yanlış demiş olmayız. Balkman ve Williams gibi parçalarla uzun rotasyonu pek güçlenmiş sayılmaz ama yine de ekstradan verecekleri katkılar önemli olacaktır. Knicks belki de bir center alabilmek için bir takas daha yapabilir çünkü ellerinde nerdeyse hiç uzun kalmadı, bi Amare bir de Turiaf ile yürümez bu rotasyon.

Felton - Billups değişimine bakarsak.. 'Böyle bir takas teklifi ilk ortaya çıktığı zaman olmaz bu değişim çok saçma olur demiştim ama şimdi düşünüyorum da yanılmışım. Felton, Billups'tan sekiz yaş daha genç ve her ne kadar Felton, D'Antoni sistemine uyum sağlamış olsa da Billups'ın 13 milyon dolar değerindeki kontratının son yılında olması bir "big three"nin daha kurulması için biçilmiş kaftan. Sezon sonu Billups ile bir yıllık veteran minimum kontratı yapılır, 2011-12 sezonu öyle geçtikten sonra Billups'ın yerini o yaz free-agent olacak Chris Paul alınacaktır' diyordum en başından beri ama yanılmışım. Melo ile imzalanacak muhtemel üç yıllığına 65 milyon dolarlık kontratla birlikte takım salarysi 60 milyon dolara ulaşıyor -ki bu da sınırı yaklaşık bir milyon dolar geçmelerine neden oluyor. Fields'ın önümüzdeki senelerde daha fazla para kazanacağını düşünürsek Knicks'in Melo, Amare ve Fields üçlüsüne verdiği paradan(Melo ve Amare'nin 19-20 milyonluk kontratları sağolsun) Chris Paul'un free-agent olabileceği 2012 yazında yeterli cap boşluğu olmayacak. Bu açıdan baktığımızda takasın Knicks adına kötü olduğunu söylemek mümkün. Takımda point guard kalmadığı için Billups'ın 2011-12 sezonu takım opsiyonu da kullanılacaktır -ki onda da 14 milyon dolar alacak Billups. Bu yüzden Knicks sakata gelmiş durumda. Belki o zamana kadar hamle ya da hamleler görebiliriz ama bu ne kadar boşluk yaratacak ki capte. Bir de önümüzde yeni CBA durumu var. Taraflar anlaşırsa muhtemelen cap sınırları da düşecektir, bu da Knicks için berbat ötesi bir durum yaratacak. Bunun dışında şu bir yıllık süreçte Billups bu sisteme zor alışırsa iyi giden takıma ne olur, şimdi başka guardları da yok -ki alacak paraları da yok diye düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Son olarak Carmelo'ya gelirsek... All-Star maçı öncesi medyayla yapılan mini konferans esnasında Salı günü(bugün) Denver adına oynayıp oynamayacağı sorusuna 'pazartesi günü bu sorunuzu cevaplarım' demişti ancak All-Star maçı esnasında Craig Sager'ın sorusuna 'evet, oynayacağım' demesi beni şaşırmıştı. Yine de ilk dediği doğru çıktı. Melo, Knicks ile sezon sonunda uzatacaktır ve sanırsam Denver'ın ona teklifini yaptığı ancak reddetiği üç yıllığına 65 milyon dolarlık sözleşmeye imzayı atacaktır. Bunun dışında artık Melo'nun kafası rahat olacaktır ve kendini oyuna tam anlamıyla verecektir. Sezon başından beri bu takas haberleri başının etini yemişti, her ne kadar bu ay boyunca 29-30 sayı ortalamasıyla oynasa da kafası hep başka yerlerdeydi. Şimdi rahat rahat maça çıkıp MSG'de döktürecektir. Hayırlı olsun koçum, bizi de rahatlattın kendini de...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails