5 Şubat 2011 Cumartesi

Cavaliers NBA Rekoruna Koşuyor


Çok değil daha geçtiğimiz iki sene boyunca 60+ galibiyetle normal sezonu lig birincisi olarak bitiren Cleveland Cavaliers, NBA rekorunu kırmak için çok çabalıyor. Geçtiğimiz gece oynanan Memphis Grizzlies maçında ilk yarıyı önde kapatmalarına karşın sahadan yenilgiyle ayrıldılar. Bu yenilgi onların üst üste 23.yenilgisi oldu. Bunun da anlamı bu alanda NBA rekorunu egale ettiler. Daha önce 1995-96 sezonunda Vancouver Grizzlies, 1997-98 sezonunda Denver Nuggets'ın yaptığını başardılar. Eğer bu sabaha karşı oynanacak olan Portland Trail Blazers maçından da yenilgiyle ayrılırlarsa NBA rekorunu ele geçirecekler. Yine zirvede yalnız olacaklar ama bu sefer ligin en kötü serisinin zirvesinde.

Bir oyuncunun gidişi "bir takımı en iyiden en kötü yapar mı?" sorusuna cevabını da böylece bulmuş olduk. Yaptıkları son 30 maça baktığımızda sadece ve sadece bir galibiyetleri var, o da New York'a karşı. Bunun dışında sıralamada en kötü oldukları yetmiyormuş gibi artık hem hücüm hem de savunma sıralamalarında da en kötü takımlar.

Bunun dışında ilginç bir tesadüf  ortaya çıktı. Rekorun sahiplerinden Vancouver Grizzlies takımının o sezonki ekibinde şu anki Grizzlies koçu Lionel Hollins ile Cavaliers koçu Bryon Scott da bulunuyormuş. Hollins, asistan koçluk görevini yürütürken, Scott da takımın yedek guardı imiş. Önce birlikte yaşadıkları şeyi bu sefer Hollins, kendi oyuncusunun takımına karşı yaptı.

Son olarak Cavaliers'ın önümüzdeki beş maçlık fikstürünü de yazalım: Portland, @Dallas, Detroit, LA Clippers, Washington. Bu seri sürpriz olmazsa 25e kadar uzar gibi duruyor. Belki evlerindeki Detroit maçında Ali Rıza bey mode takılırlar, yeterrr duymak istemiyorum misali de kazanırlar, belli mi olur. Sezonu bitirirken yine 60 rakamı gözükecektir ama bu sefer mağlubiyet kısmında. 2011 Draftı ilk sıra Cavaliers'ı bekler.

NOT: Grizzlies, 1995-96 sezonunu 15-67; Nuggets, 1997-98 sezonunu 11-71 ile bitirdi..

Günün Top10'u (04 Şubat)

NBA'de Günün Sonuçları (04 Şubat)


Minnesota Timberwolves 100-111 Toronto Raptors
Portland Trail Blazers 87-100 Indiana Pacers
New York Knicks 98-100 Philadelphia 76ers
Orlando Magic 110-92 Washington Wizards
Miami Heat 109-97 Charlotte Bobcats
New Jersey Nets 82-92 Detroit Pistons 
Los Angeles Clippers 100-101 Atlanta Hawks
Cleveland Cavaliers 105-112 Memphis Grizzlies
Dallas Mavericks 101-97 Boston Celtics
Oklahoma City Thunder 111-107 Phoenix Suns
San Antonio Spurs 113-100 Sacramento Kings
Utah Jazz 113-106 Denver Nuggets

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Hidayet Türkoğlu - 32 dakika süre aldı ve 2-10 isabetle 7 sayı, 5 ribaund, 4 asistle oynadı.
Semih Erden - 7 dakika süre aldı ve 2-4 isabetle 4 sayı, 1 ribaund, 1 asistle oynadı.
Mehmet Okur -Oynamadı

Gecenin MVP'leri: Elton Brand ve Andre Igoudala (Sixers)
Bugün de MVP ödülümüz iki kişiye gitsin. Sixers'tan Brand ve Igoudala, New York karşısında galibiyeti getiren isimler oldu desek yanlış demiş olmayız herhalde. 42 dakika sahada kalan Brand, 14-23 isabetle 33 sayı, 16 ribaund, 2 top çalma, 2 blok ile oynarken; Igoudala ise 38 dakika sahada kaldı ve 5-11 isabetle 18 sayı, 16 asist, 2 blok ile oynadı. Brand 33 sayıyla sezon rekorunu kırarken, Igoudala da 16 asistiyle kariyer rekorunu kırdı.

Yao'nun Yerine Kevin Love


Sakatlığı yüzünden All-Star maçında yer alamayacak olan Houston Rockets'ın Çinli pivotu Yao Ming'in yerine Minnesota Timberwolves'ın ribaund canavarı Kevin Love seçildi.Yao ilk beşte yer aldığı için Kevin Love'ın  kesin olarak ilk beş başlama durumu yok. İlk beşte yer alacak isme koç Gregg Popovich karar verecek. Zaten büyük bir sürpriz olmazsa Pau Gasol'u seçecektir.

Bu arada Wojnarowski'ye selamlar. Steve Nash'in seçilme ihtimali çok yüksek diyerek biz Nash fanlarını heyecanlandırdı ama olmadı, sağlık olsun.

Popovich: "Batı'nın En İyisi Lakers"


Dün gece yapılan SA Spurs - LA Lakers maçının ardından konuşan Gregg Popovich'e göre Batı'nın en iyi takımı Spurs değil Lakers. Bunu söyleyen Spurs koçu olunca biraz garip kaçıyor ama gerçek. Son saniyede Antonio McDyess'in tipiyle maçı kazanan Spurs şu anda Lakers'ın 6.5 maç farkı gibi önemli bir farkla önünde ancak Popovich yine de Lakers'ın en iyi olduğuna inanıyor.

Popovich, " Batı'nın en iyisi olduklarını düşünüyorum. İhtiyaçları olan birlikteliği kurmanın bir yolunu buluyorlar. Deneyime sahipler. Ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Phil (Jackson) onlarla sabırlı bir şekilde devam edecek ve play-off zamanında işini yapacak. " diyor.

İyi hoş diyor da Lakers Batı'da ancak kendi kalitesinin altındaki takımlara diş geçirebiliyor. Oklahoma, Dallas, San Antonio gibi takımlara karşı yaptığı bir şey yok. Bu üç rakiple şu ana kadar -ikisi Oklahoma'ya karşı-dört kez karşılaştılar ve sadece tek galibiyetleri var oda Oklahoma. Açıkçası şu anda en iyi değiller, eğer sezon başı bu konuşulsaydı evet derdim ama şimdilerde Spurs ağır basıyor. Her şeye rağmen play-off konusunda Popovich'le hem fikirim. Bu takım play-off takımı. Normal sezonda biraz kötü gitseler de play-offta bambaşka bir havaya bürünecekleri kesin.

4 Şubat 2011 Cuma

Günün Top10'u (03 Şubat)

NBA'de Günün Sonuçları (03 Şubat)


Miami Heat 104-100 Orlando Magic
Milwaukee Bucks 94-100 Golden State Warriors
San Antonio Spurs 89-88 Los Angeles Lakers

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Hedo Türkoğlu - 30 dakika süre aldı ve 13 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile oynadı.
Ersan İlyasova - 34 dakika süre aldı ve 23 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 blok ile oynadı.


Gecenin MVP'si: LeBron James (Heat)
4 sayı farkla kazanılan Florida derbisine şüphesiz ki LeBron James'in hayvani performansı damga vurdu. Yaklaşık 43 dakika sahada kalan James, 17-25 (%68) isabetle 51 sayı, 11 ribaund ve 8 asist ile triple-double'ın kıyısından döndü. James, ilk çeyrekte ilk 11 şutunda tam isabet sağladı ve böylece kariyerindeki en iyi maç başlangıcını gerçekleştirdi. Ayrıca ilk çeyrekteki 23 sayısıyla da Miami Heat tarihinde bu alandaki rekoru kırdı. Önceki rekor da taa 1996 yılında 21 sayıyla Alonzo Mourning'e aitti.

All-Star Yedekleri Belli Oldu


Batı Yedekleri: Tim Duncan(SAS), Pau Gasol(LAL), Russell Westbrook(OKC), Blake Griffin(LAC), Manu Ginobili(SAS), Dirk Nowitzki(DAL), Deron Williams(UTA)


Doğu Yedekleri: Rajon Rondo(BOS), Ray Allen(BOS), Paul Pierce(BOS), Kevin Garnett(BOS), Chris Bosh(MIA), Al Horford(ATL), Joe Johnson(ATL)

Doğu yedekleri önceden tahmin ettiğim gibi çıkmış. Bir tek Chris Bosh'ta fire vermişiz. Bu seçilenler iyi hoş da Chris Bosh'un orada işi ne anlamak güç. Sırf Miami'den diyen alınmıştır diye düşünüyorum. Onun yerine Carlos Boozer alınsaydı daha adil olurdu sanki. Sonuçta Chicago Bulls'tan sadece Derrick Rose var, ayıptır. Ayrıca yedek kadrosu Boston-Atlanta karması gibi. Dört oyuncu Boston'dan, ikisi Atlanta'dan. Ama hepsi de hak ettiler bunu. Özellikle Boston'lılar. İlk beşte yer alamamanın acısını böyle çıkardılar. Zaten bu da yetmiyormuş gibi bir de takımın koçu Doc Rivers olacak. İyice ambargo koydular All-Star'a.


Batı yedeklerinde de sürpriz yok. Ancak yedekler arasında Kevin Love ve LaMarcus Aldrige'den birinin isminin bile geçmemiş olması kötü olmuş. Aldrige'in seçilmeyişi biraz da olsa kabul edilebilir ama Love nasıl olmaz, garip. Spurs'un zirvede olması, Duncan'ın isminin öne çıkması, Wolves'ın berbat bir orana sahip olması seçilmemesindeki başlıca etkenler gibi duruyor. Bir ihtimal, sakatlığı yüzünden yer almayacak Yao Ming'in yerine seçilebilir. Yahoo Sports'tan Wojnarowski'ye göre Ming'in yerini Steve Nash alacak ama başka kaynaklar da Love / Aldrige diyor. Ayrıca, Deron Williams'ın sakatlığı olduğu için yerine başka biri geçebilir deniyor -ki sakatlığı day-to-day olarak geçilmiş. O yüzden başka değişiklik olacağını sanmam. Neyse, hayırlısı olsun. Güzel bir maç izlettirler umarım bizlere, uykusuz kalmamıza değsin.

3 Şubat 2011 Perşembe

Sezon Ortası Tıbbi Endişeler

(resmi büyütmek için üzerine tıklayın.)
 
Griffinsomnia: uykusuzluk (adından anlaşıldığı gibi Griffin kaynaklı)
"Man region" dysfunction: erkeklik bölgesinde fonksiyon bozukluğu
Phantom teammate pain: hayali takım arkadaşı acısı
Mamba mouth: mamba ağız

Blake Griffin yüzünden özellikle Türk NBA severler sabahın 5.30unda Clippers maçı olsa da Griffin için izliyor o maçı. Zaten çoğunluğun umrunda olmuyor Clippers'ın nasıl oynadığı sadece Griffin birkaç alley-oop, smaç yapması için maç izleniyor. 2.tespitte Kevin Garnett'in o hareketi yaptığı isim Channing Frye gibi duruyor, gerçi belirtmemişler bunu ama. 3.tespiti LeBron James'in olmayışıyla çekilen ızdırap diye de yorumlasak olur hani. Adamlar 22 maçtır yeniliyor maşallah. Geçtiğimiz iki sezon 60 galibiyetle lig birincisi olan takım şimdi yenilgi rekoru kırıp NBA tarihine geçmeye çalışıyor. 4.tespitte klasik. Kobe Bryant zaten gaza geldi mi kesin alt çene öne çıkar, ağız başka bir hale bürünür. Bir gün o çene kilitli kalacak öyle daha düzelmez bi de mazallah. Çok doğru tespitler yapılmış. Yapanın eline sağlık.

Günün Top10'u (02 Şubat)

NBA'de Gecenin Sonuçları (02 Şubat)


Philadelphia 76ers 106-92 New Jersey Nets
Indiana Pacers 117-112 Cleveland Cavaliers
Toronto Raptors 87-100 Atlanta Hawks
Charlotte Bobcats 97-87 Detroit Pistons
Dallas Mavericks 113-97 New York Knicks
Memphis Grizzlies 102-84 Minnesota Timberwolves
New Orleans Hornets 93-104 Oklahoma City Thunder
Houston Rockets 97-96 Utah Jazz
Portland Trail Blazers 90-109 Denver Nuggets
Milwaukee Bucks 77-92 Phoenix Suns
Chicago Bulls 106-88 Los Angeles Clippers

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Mehmet Okur - Oynamadı.
Ersan İlyasova - 33 dakika süre aldı ve 15 sayı, 9 ribaund, 4 top çalma ile oynadı.
Ömer Aşık - 6 dakika süre aldı ve 1 sayı, 1 ribaund ile oynadı.

Gecenin MVP'si: Blake Griffin (Clippers)
Her ne kadar takımı farklı bir şekilde kaybetse de Blake Griffin yine harika bir performans sergiledi. 41 dakika sahada kalan çaylak oyuncu 14-26 ile 32 sayı, 13 ribaund, 7 asist, 1 blok ile oynadı. Denediği 26 şut da onun bu alandaki kariyer rekoru oldu.

2 Şubat 2011 Çarşamba

Rookie - Sophomore Kadroları Belirlendi


Rookie: Eric Bledsoe(LAC), Demarcus Cousins(SAC), Derrick Favors(NJN), Landry Fields(NYK), Blake Griffin(LAC), Wesley Johnson(MIN), Greg Monroe(DET), Gary Neal(SAS), John Wall(WAS).

Asistan koç: Amare Stoudemire

Sophomore: Dejuan Blair(SAS), DeMar DeRozan(TOR), Stephen Curry(GSW), Tyreke Evans(SAC), Taj Gibson(CHI), Jrue Holliday(PHI), Serge Ibaka(OKC), Brandon Jennings(MIL), Wesley Matthews(PTB)

Asistan koç: Carmelo Anthony

Pek eksiklik yokmuş gibi duruyor. Tek şaşırdığım nokta James Harden. Sophomore kadrosunda olması gerekirdi. Aslında sakatlığı yüzünden smaç yarışmasından çekilen Jennings -her ne kadar All-Star arasına kadar dönecek olsa da- seçilmeyebilirdi, Harden yerini doldurabilirdi. Yine de kadrolar çok iyi duruyor. Çaylaklar 2003'te başlayan Sophomore galibiyet zincirini geçtiğimiz sene kırmıştı bu biraz çekişme getirebilir maça. Son olarak güzel, çekişmeli bir maç olması dileğiyle. Uykusuz kalmamıza değer bari.

Günün Top10'u (01 Şubat)

NBA'de Gecenin Sonuçları (01 Şubat)


Washington Wizards 89-97 New Orleans Hornets
Boston Celtics 95-90 Sacramento Kings
San Antonio Spurs 86-99 Portland Trail Blazers
Houston Rockets 106-114 Los Angeles Lakers

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Semih Erden - Oynamadı.

Gecenin MVP'si: LaMarcus Aldrige (Blazers)
Evinde üst üste beşinci galibiyetini alan Blazers'ı Spurs karşısında galibiyete taşıyan en önemli isim LaMarcus Aldrige idi. Yaklaşık 44 dakika sahada kalan Aldrige, 16-23 isabetle(%69) 40 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, 2 blok ile harika bir performans sergiledi. Ayrıca kaydettiği 40 sayıyla da kariyer rekorunu kırdı.

Doğu Takımının Koçu Doc Rivers Oldu



Boston Celtics'in başarılı koçu Doc Rivers 20 Şubatta Los Angeles'da yapılcak All-Star maçında Doğu takımının koçu olacak.


Takımı Boston'ın bu sezon Doğu'nun(37-11) zirvesinde bulunmasında onun bu organizasyonda görev almasını sağlayan en büyük etkenlerden oldu.

7 yıldır Boston'ın başında olan Rivers bu sezon Ekim/Kasım ayında ayın koçu seçilmişti.Rivers 2008 yılında bir şampiyonluk kazanmıştı aynı yılı 66-16 gibi bir dereceyle bitirip takım rekorunu kırmıştı.

Rivers daha önce 2008'deki All-Star maçındada Doğu takımının koçluğunu yapmıştı.

31 Ocak 2011 Pazartesi

Durant: "O Sahte Bir Sert Adam"


Dün geceki Miami Heat-Oklahoma City Thunder maçından galip ayrılan taraf Miami Heat oldu ancak belki de bundan daha çok konuşulan Kevin Durant'ın maç sonu yaptığı açıklamaları oldu. Maçın ilk çeyreğinde Kevin Durant ve Chris Bosh'a teknik faul çalındığı zaman ikili arasından bir sözlü atışma vardı ve Bosh bu atışmada ağır sözler söylemiş olacak ki Durant bu çok kızmış ve maç sonunda bildiğin atar yapmış.

Durant, " Takım arkadaşımla konuşuyordum ve Bosh bu konuşmanın içine kendi iki cent'ini de koymak istemeye karar verdi. Ben sakin bir adamım ancak kimsenin bana karşı  trash-talk yapmasına izin vermem. O şimdi iyi bir takımda ve bu yüzden biraz da olsa konuşabileceğini sanıyor. Bu ligde birçok sahte sert adam var ve o da bunlardan biri " diyor ve devam ediyor: " Serseri değilim. İlk başta onunla bile konuşmuyordum. O kafasını sokmaya karar verdi ama ben hemen kaçmasına izin verecek birisi değilim. Özellikle de kendi evimizdeyken o, böyle konuşabilecek insanlardan biri değil. O iyi birisi ancak bu tip insanların benim hakkımda böyle konuşmalarına izin vermeyeceğim.  "

Acaba onu bu kadar patlatacak neler dedi Bosh merak ediyorum. Bir an önce Bosh'tan açıklama gelecektir, iyi laf  yedi yani. Bu arada bir diğer Miami-Oklahoma maçı 16 Mart'ta Miami'de olacak.

Eurobasket 2011 Kuraları Çekildi


A Grubu: İspanya, Türkiye, Litvanya, Büyük Britanya, Polonya, Elemelerden gelecek 2.takım
B Grubu: Sırbistan, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya, Letonya
C Grubu: Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, Elemelerden gelecek 1.takım
D Grubu: Slovenya, Rusya, Belçika, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna

*Elemelerden gelecek iki takım da Finlandiya, Macaristan ve Portekiz arasında yapılacak maçlar sonucunda belli olacak.

Dün çekilen kuraların ardından gruplar bu şekilde ortaya çıktı. Kime sorsanız "ölüm grubu" diye nitelendiren grup olarak "A grubu"nu gösterir. Yani haklı da. Sonuçta; 2009 Avrupa Şampiyonu, 2011 Avrupa Şampiyonası ev sahibi, 2010 Dünya Şampiyonası ev sahibi ve ikincisi aynı grupta. Açıkçası bu gruptan bir üst tura 3.olarak çıkarsak hiç şaşırmayacağım. Litvanya'ya karşı son karşılaşmalarımızda bir üstünlüğümüz bulunuyor ancak bu sefer onların evinde olacağız ve taraftar baskısı çok olacak. İspanya da bu şampiyonaya son şampiyon unvanıyla geliyor, o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Hiç kolay bir grup aşaması olmayayacak. Neyse, hayırlısı olsun. Umarız bu turnuvada da final yaparız.

Günün Top10'u (30 Ocak)

NBA'de Gecenin Sonuçları (30 Ocak)


Miami Heat 108-103 Oklahoma City Thunder
Boston Celtics 109-96 Los Angeles Lakers
Denver Nuggets 99-106 Philadelphia 76ers
Cleveland Cavaliers 87-103 Orlando Magic
Detroit Pistons 106-124 New York Knicks
New Orleans Hornets 102-104 Phoenix Suns
Utah Jazz 81-96 Golden State Warriors

Temsilcilerimiz Ne Yaptı?
Semih Erden - Oynamadı

Hidayet Türkoğlu - 32 dakika sahada kaldı ve 9 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ile oynadı.
Mehmet Okur - Oynamadı


Gecenin MVP'si: Paul Pierce (Celtics)
Gecenin en önemli maçından bir oyuncuyu seçelim dedim. Zaten seçilmeyi hak ediyor... Paul Pierce, 2010 Finalleri'nin ardından ilk Celtics-Lakers maçında Celtics'i kurtaran isim oldu desek yanlış demiş olmayız. 40 dakika sahada kalan Pierce, maçı 32 sayı(11-18 FG, 3-5 3PT, 7-7 FT), 5 ribaund, 3 asist ile tamamladı. Özellikle 3.çeyrekteki oyunuyla maçın Celtics tarafına dönmesini sağladı ve attığı 32 sayının çoğunu da bu çeyrekte kaydetti Pierce ve Kobe ile olan düellosunu da kazandı.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails